Dolar 32,5866
Euro 34,8556
Altın 2.493,07
BİST 9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERZURUMLU KİTAPÇILAR İNDİRİM BEKLİYOR

ERZURUMLU KİTAPÇILAR İNDİRİM BEKLİYOR
24 Nisan 2019 13:34

ÖNÜMÜZDEKİ günlerde (27 Nisan) açılacak olan Doğu Anadolu Kitap Fuar’ında, ortalama büyüklükteki bir standın 9 günlük kirasının 20-25 bin lira arasında bir rakama ulaşması Erzurumlu firmaları geri adım atmaya mecbur bıraktı. Erzurumlu kitapçıların, özel indirim yapılmaması halinde fuarda yer almayacağı belirtildi ve yerli işletmelere özel indirim istendi.

Geçen yıl 200’ü aşkın firmanın katıldığı Erzurum Kitap Fuarını 11 bini öğrenci olmak üzere 101 bin 298 kişi ziyaret etmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen ve 5 Mayıs’ta kapanacak olan fuarda bir stant açmanın bedeli 20- 25 bin lirayı buluyor. Fuarda günlük olarak sadece stant kirasının 2 bin liradan fazla olduğuna işaret eden kitap ve kırtasiyeciler, katılmama kararı aldı.

Vehip Atalay Kitap Sarayı yetkilileri, “Erzurum Kitap Fuarına, maliyet ve giderleri karşılamak mümkün olmadığından dolayı katılamıyoruz. Çok özür dileriz” diye açıklama yaparken, Palandöken Gelişim Derneği yöneticileri de yaptklarıı duyuruda şu görüşleri dile getirdiler:

“27 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında bu sene ikincisi düzenlenecek olan Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı, her şeyden önce şehrimizin kültür hayatı için bir kazanımdır. Fuarın yapılacağı Erzurum – Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi, bir çok ilimize örnek olabilecek bir yapı olması sebebiyle şehir olarak göğsümüzü kabartmaktadır. Derneğimizle yapılan görüşmeler ve aldığımız duyumlar neticesinde bu alanda şehrimizde yerel manada faaliyet gösteren sahaf ve kitapevlerimizin yüksek maliyetler sebebiyle bu organizasyona katılamayacaklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ekonomik manada ülkemizin batı illerine göre daha zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan bu değerlerimizin bizim için bir ticari işletmeden öte Yunus Başkan, Nizamettin Abi, Temel Abi, Rahmi Abi olduğunun bilinmesini isteriz. Biz her şeyden önce bu sahaf ve kitapevlerini kendimizin biliriz. İhtiyacımız olduğunda bu ağabeylerimizden başka koşacak yerimizde yoktur. Buralar şehrimizin bir nevi kültür kaleleridir. Şehir olarak bu kalelerimize sahip çıkmalıyız. Bu konularda her zaman yapıcı ve sorun çözen olan şehrimizin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Beyin bu konuya da el atacağına inanıyor, yardımlarını bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.