Dolar 32,4815
Euro 34,8540
Altın 2.483,76
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUMLU REKTÖR’ÜN BÜYÜK SEVDASI…

ERZURUMLU REKTÖR’ÜN BÜYÜK SEVDASI…
18 Mayıs 2017 20:56 | Son Güncellenme: 18 Mayıs 2017 21:50

KAPILARINI Ağrı’da 2007 yılının mayıs ayında eğitime açan İbrahim Çeçen Üniversitesi, 10 yıl sonra, yine bir sıcak mayıs gününde, 10. yıl mezunlarını, törenle hayat mücadelesine uğurladı. Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin çiçeği burnunda Rektörü, Erzurumlu Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, “Sevgiyle bilmin buluştuğu bir üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Ağrı’nın sembol eserlerinden İshakpaşa Sarayı’ndan esinlenerek yaptırdıkları Kongre ve Kültür Merkezi’nde, çeşitli illerden gelen öğrenci aileleri ile birlikte olmanın mutluluğunu ve gururunu duyduklarını belirten Rektör Karabulut, yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi.

“Bilmin sevgiyle bütünleştiği bir üniversite” sloganıyla yola devam ettiklerini belirten Rektör Karabulut, “İbrahim Çeçen Üniversitesi, 17 mayıs 2007’de kurulmuştu. 2017 mayısının aynı gününde 10’uncu mezuniyet törenimizi yapıyoruz. Böylesi mükemmel bir üniversiteyi Ağrı’mıza, ülkemize kazandıran değerli işadamı sayın İbrahim Çeçen başta olmak üzere tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyorum”dedi.

Rektör Karabulut, daha sonra şöyle devam etti:

HİÇ KİMSEYİ DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ

“Bugün, düne göre daha gururla, daha fazla öz güvenle ve daha büyük bir cesaretle adım atabileceğimizi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, artık akademik başarıları ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle yeni Türkiye’nin inşasında etkin rol oynayan bir üniversite olacaktır. Güneşin Doğu’dan doğduğu gerçeğini kendine şiar edinen üniversitemiz, sorumluluğunun bilincinde olup, öğrencilerimizi bu anlayış ve şuurla yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Üniversitemizi, yarınlara daha büyük bir gururla ve cesaretle taşımak, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin gurur kaynağı olan bir üniversite haline getirmek, ancak kenetlenmiş bir ekip ruhuyla mümkün olacaktır. Hiç kimsenin düşüncesinden dolayı ötekileştirilmediği, farklılıkları birlikte yaşamanın ortak paydası haline getiren, milli ve manevi değerleri içselleştirmiş bir yönetim anlayışıyla, büyük başarılara birlikte imza atabileceğimizi büyük bir inançla vurgulamak istiyorum. Muhterem anne-babalar, insan hayatının en büyük sermayesi iyi yetişmiş, kendisine, ailesine, çevresine, ülkesine ve insanlığa faydalı olmayı şiar edinmiş güzel ahlak sahibi nesillerdir.  Bizler evlatlarınıza güveniyoruz, sizler de güvenin. Onların başarılarında en büyük pay sizindir.”

Ağrı Valisi Musa Işın’ın yanısıra Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan ile çok sayıda bürokratın hazır bulunduğu törende, öğrenciler adına yapılan konuşmanın ardından mikrofona gelen İbrahim Çeçen Vakfı Müdiresi Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, vakıf olarak 2 bin 200 öğrenci okutmanın gururunu yaşadıklarını hatırlattı.Vakıf olarak 2004 yılında kurulduklarını, o günden beri de üniversitenin yanında ve hemen her etkinliğinde yeraldıklarını belirten Dinçer, “Mezuniyet törenimiz, bir bahar şenliği havasında geçiyor. Rektörümüze teşekkür ediyor, aramızda bulunamamanın üzüntüsünü yaşayan İbrahim Çeçen beyin selamlarını iletiyorum” diye konuştu.

İBRAHİM ÇEÇEN, MEDAR-I İFTİHARIMIZDIR

Vali Musa Işın da, ibrahim Çeçen Üniversitesi’nin, Ağrı açısından çok büyük bir nimet ve imkan olduğunu belirttiği konuşmasında, hayata atılan gençlere başarı diledi. ““Meşakkatli ve fedakârlıklarla geçen dört yılın ardından, çalışmalarınızın meyvesini almanın sevinicini yaşadığınız için, sizleri tebrik ediyorum, hayatınızda yeni bir dönem başlıyor” hatırlatması yapan Vali Işın, İbrahim Çeçen’e de teşekkürlerini göndermeyi ihmal etmedi, “İbrahim Çeçen Bey ve vakfı gerçekten ilimizin fedai iftiharıdır, çok büyük bir tesisi Ağrı’ya kazandırmışlar, inanılmaz derecede bir fedakarlık yapmışlardır. Üniversitemiz emsalleri ve emsallerinden önceki üniversitelere nazaran çok önemli mesafeler kat etmiş hemen hemen fiziki gerçekleşmesini tamamlamış, eğitim alanında büyük büyük adımlar içerisinde olacaktır. İbrahim Çeçen Bey’i bu büyük fedakârlıklarından ve memleket sevdalısından dolayı gayrı kendilerine buradan şükranlarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bir kampüs yerleşkesinde, çeşitli fakülte, enstitü ve yüksekokullardan oluşuyor. 8 fakültesi, 3 enstitüsü, 12 de yüksekokulu bulunan İbrahim Çeçen’in, Türkiye’nin 74 değişik şehrinden gelen 10 bin 500 öğrencisi bulunuyor. Üniversitenin çeşitli fakültelerinde 120 kadar da yabancı öğrenci eğitim görüyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin 10. yıl mezunları için gerçekleştirdiği etkinlikler çerçevesinde bir de sergi açıldı. Şimdiye kadar açılmış sergilerin çok ötesinde, istatistiksel rakamların, haritalara yansıtılarak sunulduğu serginin açılış kurdelasını, törenleri izlemek için Ağrı’da bulunan Gazeteci Öztürk Akkök, Rektör Karabulut ile birlikte kesti.

Kutlamaların sabahki bölümünde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği öğrencilerinin oluşturduğu koro, Öğr. Gör. Memedali Memedaliyev yönetiminde mezun olan öğrenci ve ailelerine konser verdi. Gün boyu süren etkinlikler, halk oyunları, jimnastik ve dans grubu gösterileri ve Pop Müzik Sanatçısı Kutsi’nin konseriyle devam etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.