Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

ERZURUMSPOR’DA DAĞINIKLIĞIN SEBEPLERİ

ERZURUMSPOR’DA DAĞINIKLIĞIN SEBEPLERİ
11 Eylül 2016 07:47

01-ibo-can

GEÇTİĞİMİZ hafta alınan Amedspor mağlubiyeti çeşitli sebeplerle açıklanabilir belki…

Sahaya giren taraftarlar, su şişeleri, konsantrasyon dağınıklığı ya da takım olma süreci denilebilir.

Ancak bu haftaya gelindiğinde, mazereti olmayan bir mücadele bekliyordu BB Erzurumspor’u.

Zira güzel bir hava, ilk hafta oynanan maçın deneyimi ve gerilimsiz bir ortam, tüm bahaneleri ortadan kaldırmaya yetecek derecedeydi.

Teknik Patron Ahmet Yıldırım, geçen haftaki kadrodan dört farklı futbolcuyla sürdü takımını sahaya.

Buda demek oluyor ki, henüz zihninde oturmuş on bir yok hatta on, dokuz sekiz de yok!

Bunu, Mert Nobre’nin Amedspor karşısında ilk 11’de başlarken, Karagümrük deplasmanında oyuna dahi alınmamasından rahatlıkla da anlayabiliriz.

Ve yine öyle görünüyor ki, futbolcular gibi Yıldırım’da hazırlık kampını iyi değerlendirememiş.

Gidişat stabil ya da kötüyken hayata geçireceği A, B hatta C planları yok gibi gözüküyor.

Geçen hafta 65 ve 77. dakikalar da oyuna müdahale eden Yıldırım, Karagümrük karşısında 62, 67 ve yine 77. dakikalar da maçın seyrini değiştirmeye çalıştı. Dakikaların birbirine yakın hatta aynı olması tesadüf mü bilemiyorum. Ancak zamana göre değişiklik yapıp, gidişatı böyle değiştirmeyi düşünüyorsa bunun bedeli ilerleyen haftalarda daha da ağır olur.

Şampiyon apoletiyle yeni sezona başlayan Yıldırım, eminim ilerleyen haftalarda takımı rayına sokacak hamleler yapacaktır.

Mavi Beyazlı ekip, birkaç küçük müdahale ile daha derli toplu bir görüntü verecektir.

Bir de üstüne kırılgan takımı, gecikmiş olsa da fiziksel antrenmanlarla daha diri tutabilirse kara bulutlar hızla ortadan kaybolacaktır.

Öte türlü makas giderek açılacak, tren çoktan kaçmış olacak.

Henüz yolun başındayken en iyi formasyonla, en güçlü şekilde saha çıkıp galibiyet serilerine bir an önce başlamak gerek.

Bu başlangıç için en ideal maçlardan birisi Anadolu Selçuklu maçı olabilir. 

Not: Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 08.09.2016 tarih ve 7 sayılı toplantısında, Amedspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı BB Erzurumspor’a 5.000 TL’lik ödül gibi bir ceza verdi. Umarım gelecek hafta oynanacak olan Anadolu Selçuklu maçında taraftarlar sadece sporun ruhuna uygun şekilde destek verir ve mavi beyazlı ekip bu itici güçle galibiyete ulaşır.

https://twitter.com/ibrahimakkok_

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.