Dolar 32,5971
Euro 34,8409
Altın 2.495,63
BİST 9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERZURUM’U BÖLGENİN TİCARET MERKEZİ YAPACAĞIZ!

ERZURUM’U BÖLGENİN TİCARET MERKEZİ YAPACAĞIZ!
2 Ocak 2017 16:01 | Son Güncellenme: 2 Ocak 2017 16:24

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclisi’nde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, umut dolu mesajlar verdi. Erzurum’un yakın bir gelecekte sadece kendi bölgesinin değil, İran, Azerbaycan ve Gürcistan’ı da kapsayan geniş bir yelpazenin merkezi kenti haline geleceğini belirten Vali Azizoğlu, “Erzurum, sahip olduğu ticaret kültürü ve ticaret ahlakı sayesinde, eski parlak günlerini yeniden yakalayacaktır” dedi.

Saim Özakalın başkanlığında, ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda aralık ayı faaliyetleriyle ilgili sunumunun ardından, odanın 2017 yılı tahmini bütçesi oylandı. Daha sonra, ETSO Meclis üyelerine yönelik bir konuşma yapmak amacıyla kürsüye gelen Vali Seyfettin Azizoğlu, 2017 yılının yeni bir başlangıç olmasını, problemlerin hızla çözüme kavuşmasını ve insanlara umut ve heyecan vermesi dileğinde bulundu.

Erzurum’da iş dünyasının temsilcileriyle birarada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Azizoğlu, Cazibe Merkezleri Programı’nı ilan edilmesiyle birlikte büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını söyledi. “Öyle zannediyorum ki, bize gelen yatırım talepleri, diğer illerden 3-4 kat daha fazla oldu” hatırlatması yapan Azizoğlu, moral, motivasyonu yükseltmeye yönelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

BÜROKRATİK ENGELLERİ AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

“- Şehrimizde yatırım yapmak isteyen firmaların arsa ve benzeri taleplerinin yerine getirilmesi ve altyapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için çabalıyoruz. Yatırımcıların gerek yerel ve gerekse Ankara bürokrasisinden kurtulması ve yatırımını hızla hayata geçirmesi için, azami gayreti gösteriyoruz. İnanıyoruz ki, Erzurum gelecekte sadece kendi bölgesinin değil, aynı zamanda burayla ticari anlamda bağı olan İran’ın, Azerbaycan’ın ve Gürcistan’ın da merkezi olacaktır. Bundan 30-40 sene önce de Erzurum, bu özellikte olan bir şehirdi. Erzurum, ticaret kültürü ve ticaret ahlakı olan bir şehir. Bu kültür ve ahlak, Erzurum’u bundan önce olduğu gibi yine bir ticaret merkezi haline getirecektir, buna inanıyorum.”

SANAYİ VE TİCARETTE İSTEDİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ

Erzurum’a aktarılan kaynaklarla, toplanan vergiler arasında büyük oransal bir fark olduğunun altını çizen Vali Azizoğlu, “Bu demektir ki, sanayi ve ticaret anlamında istediğimiz yerde değiliz. Ama istediğimiz yere gelebiliriz. Yatırımcılar, zarar edecekleri bir işe girmez. Bize gelen yatırımcılar da, ‘Biz burada bir ışık gördük, bir hareket gördük, burada bir kâr gördük’ diyorlar. Erzurum’da tamamlanan veya tamamlanma aşamasında olan ulaşım ve lojistik yatırımları ile Erzurum’un sosyal ve kültürel hayatının diğer illerden farklı olması yatırımcıları buraya gelmeye teşvik ediyor. Dolayısıyla elimize geçen bütün bu fırsatları çok iyi değerlendirmek zorundayız” dedi.

“ERZURUM ANADOLU’NUN KAPISIDIR”

Erzurum için, “Anadolu’nun Kapısı” dendiğini hatırlatan Azizoğlu, bu ifadenin doğru olduğu söyledi. “Erzurum her daim Anadolu’nun kapısı olmuştur, Erzurum hep Anadolu’ya açılan kapı olmuştur” diyen Azizoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Bu kapıyı sağlam tutamazsak, Anadolu elden gider. Bu kapıyı sağlam tutmak için, ayağımızı sağlam yere basmak zorundayız, Allah’ın izniyle de ayağımızı sağlam basacağız. Yaşadığımız sıkıntılı günlerde fikrimizi ve aklımızı çelmek isteyenler olacaktır. Ancak niyetimizi halis olursa akıbetimiz de iyi olacaktır.”

“ERZURUM’DA GÖREV YAPMAK BÜYÜK GURUR”

15 Temmuz akşamında Erzurum halkının hızlı ve etkili bir refleks gösterdiğini de dile getiren Vali Azizoğlu, “Kimse zorla, zorbalıkla, silahla devleti ele geçiremez. O devirlerin artık bittiğini de Türkiye’ye Erzurum gösterdi. Birçok yerde olaylardan kimsenin haberi bile yokken 100 bin kişi Erzurum’da ellerinde bayraklarla sokaklara çıktı. Dadaşlar ülkeye ve demokrasiye sahip oldu. Olayların yaşandığı gün meydanda Sağlık Bakanımız Recep Akdağ bana döndü ve ‘Vali Bey, işte siz böyle bir vilayette valisiniz’ dedi. O an benim en mutlu olduğum, gurur duyduğum ve çok hislendiğim bir an oldu. Böyle kahraman bir milletin valisi olmak benim için şereflerin en büyüğü. Biz böyle bir milletiz, böyle bir toplumuz bunun değerini bilelim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.