Dolar 32,4960
Euro 34,9488
Altın 2.429,76
BİST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

BUHARLAŞIP YOK OLAN AĞAÇLARIMIZ

BUHARLAŞIP YOK OLAN AĞAÇLARIMIZ
1 Ağustos 2020 19:32 | Son Güncellenme: 8 Ağustos 2020 10:53

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından şehrin yollarını ikiye bölen refüjlere ve kaldırım kenarlarına (tretuvar) ipe dizer gibi belli aralıklarla dizilen ağaçların bir bölümünün buharlaşırcasına yok olması, hayret ve şaşkınlıkla karşılanıyor.

Ağaçlandırma konusunda önceki yönetimlerin aksine hiç olmadığı kadar istekli görünen Mehmet Sekmen ve ekibi, şehrin neredeyse göze batan, dikkat çeken tüm cadde ve sokaklarını ağaçlandırdı, binlerce, onbinlerce fidan dikti.

KURUYAN DEĞİŞTİRİLECEKTİ

Dikilen fidanların önemli bölümünün kuruması, beraberinde ciddi eleştiriler getirince, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen konuyla ilgili açıklamalar yapmak zorunda kalmış, “Fidan aldığımız firmalarla özel anlaşmalar yapmışız. Kuruyan fidanları, yeşil olanlarıyla ücretsiz değiştirecekler” demiş, dolayısıyla kamuoyunda oluşan rahatsızlığı hafifletmeye çalışmıştı.

SANKİ BUHARLAŞTILAR

Ekiplerin, daha çok göze batan yerler olan havalimanı ve otogar bölgesine verdiği önemi, şehrin diğer bölgelerindeki refüj ve tretuvarlara vermemesi, buralarda dikimi yapılan fidanları adeta buharlaştırdı.

KURUDU, KIRILDILAR

Şehrin birçok cadde ve sokağına dikilen fidanlardan bir bölümünün çeşitli nedenlerden kuruması, kuruyan fidanların da özellikle geceyarısı operasyonlarıyla yok edilmesi, ağaçlarla süslenen kaldırım ve refüjleri kel etti.

İZLERİ DURUYOR

Sıra sıra dikildikleri günlerde yeşil görüntüleri ile kaldırım ve refüjlere görsellik katan fidanların kuruması, kırılması ve yok edilmesi, aynı bölgeleri çıplak bırakırken, çoğu insana da “Hani kurular, yeşil olanlar ile değiştirilecekti. Nerede o yeşil ağaçlar?” dedirtmeye yetti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.