Dolar 32,5253
Euro 34,8779
Altın 2.485,04
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUM’UN İLK BİLGİEVİ’Nİ KURTULMUŞ AÇTI

ERZURUM’UN İLK BİLGİEVİ’Nİ KURTULMUŞ AÇTI
27 Ekim 2016 19:15

DCIM101MEDIADJI_0179.JPG

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin önemli kültür yatırımlarından olan ve Erzurum’un 14 ayrı noktasında yapımı devam eden bilgievleri projesinden tamamlanan ve Nurettin Topçu adı verilen ilk bilgievi, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle açıldı.

Şükrüpaşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bilgievinin açılışına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç da iştirak etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Şehitleri’ni saygı ve minnetle andı. Sekmen, “Bizler şehrin modernleşmesi noktasında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Arzumuz; şehrimizi daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için yoğun gayret ediyoruz. Türkiye’nin yüzölçümü noktasında 3’ncü büyük kenti olan 25 bin kilometrekarelik alana sahip şehirde 1600 yerleşim birimine hizmet götürüyoruz” dedi. Sekmen, konuşmasında bilgiye ve bilgievlerinin önemine de vurgu yaparken, bir dava adamı olan Nurettin Topçu’nun kişiliğinden ve özelliklerinden de bahsetti.

KURTULMUŞ: BU MİLLET UYANMIŞTIR!

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, devletle milletin iç içe geçip kaynaştığını 15 Temmuz’da gördük. Siz değil, arkanızdaki bütün güçlerle gelin. Siz değil, bütün terör örgütlerini yanınıza alarak gelin, bu millete artık zarar veremeyeceksiniz, zararınız dokunmayacaktır” dedi.

“Bu millete karşı kalkan her eli kıracağız ve bu millete, bu devlete, bu ülkeye karşı ortaya konulan her tuzağı Allah’ın izniyle bozacağız” diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Erzurum milli mücadelenin önemli merkezlerinden birisidir. Dadaşlar diyarında olmaktan çok mutluyum. Türkiye, ekonomik ve siyasi olarak güçlenmeye devam ediyor. Artık devletin nabzıyla devletin duyarlılığıyla milletin duyarlılığı üst üste örtüşmüş, devletle millet aynı telden çalar hale gelmiştir. Millete hizmeti, ibadet olarak telakki eden bir kamu anlayışının hâkim olduğunu bu dönemde de aziz milletimiz devletine yine sahip çıkmaktadır. Milletin devletine sahip çıktığının en önemli göstergesi kuşkusuz 15 Temmuz Destanı’dır. O akşam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Bu bir darbe teşebbüsüdür. Çıkın sokaklara, üç beş çapulcuya bu meydanları bırakmayın’ talimatına uyulmasıyla halk milli iradeye bir kez daha sahip çıkmıştır” diye konuştu.

MİLLET VATANINA SAHİP ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasında Devlet-Millet buluşmasına vurgu yaptı. Kurtulmuş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Erzurum’da on binlerce insan gibi Türkiye’nin diğer şehirlerinde de vatandaşlar o gece, kısa sürede sokağa dökülerek vatanına sahip çıktı. Niye oldu bu? Artık millet, devlete, devletin başında olan Cumhurbaşkanına, devleti yönetenlere güveniyor, itimat ediyor, onlar zorda kalsın istemiyor, onlara sahip çıkıyor, devlete, millete sahip çıkıyor. Bu, Türkiye için büyük bir aşamadır. Onun için birilerinin en fazla korktuğu alan da burasıdır. ‘Devletle millet bütünleşirse bu milletin önü tutulmaz. Devletle millet bütünleşirse bu devlet, milletin her bir ferdi için hizmetkâr bir devlet olarak en ücra köşeye kadar gider, hizmetini götürür. Devletle millet bütünleşirse, millet elindeki en küçük imkânı bile yeter ki devlet ayakta dursun’ diyerek devletiyle paylaşır. İşte Türkiye’de kazandığımız en önemli güç budur. Bu gücü asla kaybetmeyeceğiz. 15 Temmuz’da milletimiz tanklara, uçaklara karşı göğsünü siper ederek hem ülkeye hem vatanına hem inancına hem bayrağına hem de cümle âleme, üç-beş tane eşkıyanın artık eski dönemlerde olduğu gibi bu devlete el koyamayacağını gösterdi.”

“FETÖ’NÜN ALGI OPERASYONLARI”

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasında FETÖ Terör Örgütü’nün oluşturduğu algı operasyonuna dikkati çekti. Kurtulmuş, şöyle dedi: “FETÖ şimdi içeride ve dışarıda destekçileriyle Türkiye’ye karşı haince birtakım algı operasyonları yapıyor. Ne yaparsanız yapın artık boş. Bu millet artık uyanmıştır. Bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, devletle milletin iç içe geçip kaynaştığını 15 Temmuz’da gördük. Siz değil, arkanızdaki bütün güçlerle gelin. Siz değil, bütün terör örgütlerini yanınıza alarak gelin, bu millete artık zarar veremeyeceksiniz, zararınız dokunmayacaktır. Bu millete karşı kalkan her eli kıracağız ve bu millete, bu devlete, bu ülkeye karşı ortaya konulan her tuzağı Allah’ın izniyle bozacağız.” Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, belediye başkanları ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Nurettin Topçu Bilgi Evi’nin açılışı yapıldı. Prof. Dr. Kurtulmuş, açılış sonrası bilgi evini gezerek, atölyelerdeki çalışmaları izledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.