Dolar 32,5991
Euro 34,7588
Altın 2.499,68
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ERZURUM’UN PRESTİJİNİ ARTIRACAK BİR TESİS

ERZURUM’UN PRESTİJİNİ ARTIRACAK BİR TESİS
28 Eylül 2017 15:13 | Son Güncellenme: 28 Eylül 2017 15:14

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından yaptırılan ve Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi olarak adlandırılan tesis, kapılarını vatandaşa 8. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile açtı.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına Vali Seyfettin Azizoğlu, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci  ile diğer davetliler katıldı.

Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, “Fuarımıza bu yıl 350 firma katılıyor. Biz tarım fuarını yaparken Erzurum’u merkez aldık.  Erzurum’u ve çevresini Erzurum’da topluyoruz. Amacımız, üretici ile tüketiciyi buluşturmakt. Üreticilerimiz teknolojileri fuarlarda takip ederler. Üreticilerimiz ürettikleri makineleri de fuarlarda tanıtırlar. Biz Erzurum’da ilk fuarlarımıza çadırlarda başladık. Böyle bir fuar merkezini Erzurum’a kazandırdıkları için, Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

EN BÜYÜK FUAR MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de yaptığı konuşmada, “Erzurum’un gözbebeği olan bu fuar merkezinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Erzurum nasıl bir şehir dediğimizde bir tarım hayvancılık, iki sağlık ve eğitim şehri diyoruz. Ondan sonra da diğer özellikleri geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak önde gelen bu unsurların geliştirilmesi için neler gerekiyorsa yapmak için gayret içerisindeyiz. Bu çerçevede yaklaşık 100 milyon liraya mal olan ve bir kombina yaptık, açılışı yapıldı faaliyete başladı. İkinci olarak da Canlı Hayvan Borsası’nı yapıyoruz. Onun da yüzde altmışı tamamlandı, o da bölgenin en büyük canlı hayvan borsasıdır. Bizler üç buçuk yıl öncesinde geldiğimizde buraya bir fuar merkezi yapalım, bölgenin cazibe merkezi olsun dedik. 14 bin metrekare üzerine bir tesis inşa ettik. Kapalı alan 16 bin metrekare oturma alanı 14 bin metrekaredir. Bu da bu bölgede en büyük fuar merkezidir. Burayı canlı tutmak hepimizin görevidir. Yani biz yerel yönetim olarak yapımında riskleri aldık, imkânlarımızı zorladık. Ama işletilmesi noktasında bu konudaki otoriterlerin hepsinin elini taşın altına koyması gerekir. Bu büyük yatırımımız Erzurum’a, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.