Dolar 32,5697
Euro 34,8528
Altın 2.433,62
BİST 9.723,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

ERZURUM’UN SÜS DEĞİL, SUYA KÜS HAVUZLARI!

ERZURUM’UN SÜS DEĞİL, SUYA KÜS HAVUZLARI!
17 Şubat 2020 15:57 | Son Güncellenme: 17 Şubat 2020 16:04

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından kent merkezi ve ilçelerde yaptırılan bilgi evlerinin bahçelerindeki havuzların belli bölümünün kevgire dönüşü, gören herkese “Bunlar süs değil, Erzurum’un susuz havuzları” dedirtiyor.

Yaklaşık 4 yıl kadar önce Oltu’da yaptırılan, ismi de “15 Temmuz Şehitler bilgi Evi” olarak konulan, ilk açıldığı dönemde çok sayıda kursa evsahipliği yapan binanın bahçesindeki havuzun son hali, görenleri üzüyor.

“Tek tip bir proje” olarak ilçelerde uygulanan bilgi evlerinin giderek tel tel dökülüyor oluşu, “Acaba bu evler incelenmeden mi teslim alındı” sorularını akıllara getiriyor.

Bahçelerde yapılan süs havuzlarının taban bölümlerinin neredeyse kevgire döndüğünü, beton kısımlarının dağıldığını belirten vatandaşlar, “Süs havuzu projelerinin iflas ettiğini görmek, artık bizleri şaşırtmıyor. Erzurum’un merkezinde, ulu cami’nin karşısında yapılan süs havuzlarının ne hale geldiğini önceden görmüştük. Yine Pasinler Bilgi Evi’nde de ciddi sıkıntılar yaşandığı basına yansımıştı. Bilgi evi olarak inşa edilen binaların depreme dayanıklı olup- olmadıklarının iyiden iyiye incelenmesi gerekiyor. Eğer havuzların betonları darmadağın olduysa, kim bilir binaların temelleri ve duvarları nasıldır” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.