Dolar 32,5608
Euro 34,8287
Altın 2.417,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

EŞİĞİ KAZASIZ GEÇERSEK, COĞRAFYANIN SEYRİ DEĞİŞİR

EŞİĞİ KAZASIZ GEÇERSEK, COĞRAFYANIN SEYRİ DEĞİŞİR
30 Ekim 2016 12:58

15-val

CUMHURİYET resepsiyonunda önemli mesajlar veren Vali Seyfettin Azizoğlu, “Devletimiz önemli bir eşikten geçmek üzere. Eşiği kazasız, belasız geçersek, bu coğrafyanın seyri de değişecektir” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle Erzurum Valiliği tarafından Öğretmenevinde düzenlenen geleneksel resepsiyon, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Resepsiyona Vali Seyfettin Azizoğlu, 9’ncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, askeri erkân, oda başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda milletvekillerinin yanısıra, siyasi parti temsilcilerinin bulunmaması, gözlerden kaçmadı.

Geceye Vali Azizoğlu’nun konuşması mührünü vurdu. Erzurum’u, “Milli mücadelenin temelinin atıldığı ve milli hakimiyet ilkesinin pekiştirildiği bir güzel şehir” olarak tanımlayan Vali Azizoğlu, devletin önemli bir eşikten geçmek üzere olduğuna işaret etti. Erzurum’da Cumhuriyetin 93. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içinde olduğunu belirten Azizoğlu, şöyle konuştu:

HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN TEMİNATI BİZ OLURUZ

“- 79 milyon vatan evladının yüreğinin aynı ülküyle çarpması, aynı hedef ve ideale kenetlenmesi gerekmektedir. Etrafımızda oynanan kirli oyunları, bir ve beraber olduğumuz sürece bozabiliriz. Ecdadımız, nasıl ki tarihin bütün dönemlerinde, en zor şartların altından tek yürek olarak çıkmayı başarmışsa, biz de bir bütün olarak bugünlerden ve bu badirelerden çıkacak, huzurun, barışın, kardeşliğin teminatı olmaya devam edeceğiz. Malumunuz olduğu üzere, ülkemiz her zaman çeşitli sıkıntı ve badirelerle karşı karşıya kalmıştır. Bugün de benzeri bir durum sözkonusudur. Şayet devletimiz önündeki eşiği kazasız, belasız atlatırsa bu coğrafyanın da seyri değişecektir diye düşünüyorum.”

Yaklaşık iki saat süren resepsiyon sonunda, kılıçla Cumhuriyet pastası kesildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.