Dolar 32,4790
Euro 34,9300
Altın 2.435,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

ESNAF NE DEDİ, BELLİ DEĞİL!

ESNAF NE DEDİ, BELLİ DEĞİL!
13 Ekim 2016 20:51 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2016 21:03

11-skmnnn

ESNAF, ŞEHRİN CANDAMARIDIR!

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat ve oda yöneticileriyle biraraya geldi.

EESOB’a ait Gez Mahallesi’ndeki binada gerçekleşen toplantıda bir değerlendirme yapan ve “Esnaf, bu şehrin candamarıdır” diyen Başkan Sekmen, esnafın sorun, talep ve isteklerini oda başkanlarından tek tek dinleyerek not aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak esnafı ziyaret edeceğini, onların sorun ve sıkıntılarını tespit edip, istek ve taleplerini alacağını belirten Sekmen, “Arkadaşlara talimat verdim, 7-8 ekiple bütün esnafımızı dolaşacağız. Ayrıca gıda üretimi yapan yerlere önce nezaketen ziyaret yapacağız. Eksiklikleri varsa, sorumlularına düzeltilmesi gerekenleri söyleyeceğiz. Ziyaretlerimiz nezaket ölçülerinde olacak. Başkan olarak, hiçbir esnaf arkadaşımızı rencide edici bir şeye asla müsaade etmem. Gördüğümüz eksiklikleri işçilere değil, sessizce işyeri sorumlularına, sahiplerine ileteceğiz. Kendilerinin yapılacak uyarılara kulak verecekleri kanaatindeyim” dedi.

TAKSİ PLAKALARINA SINIRLAMA GETİRDİK

Esnafın derdini kendi derdi gibi gördüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şehrimizde çok fazla miktarda taksi plakası vardı, onu sınırlandırdık. Baktık ki, her önüne gelene plaka verilmiş, bu uygun değil. Çünkü taksici esnafı bu sefer bir şey kazanmıyor. Onlara, mümkün olan yerlere taksi durağı verdik.

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mize yeni sahalar ilave ettik. Sezon arası futbol takımlarını Antalya’daki kamplara götüren organizatörlerle görüşmeler yaptık. Onlar, futbol takımlarını yazın da bize getirecekler. Kendilerine, şehir merkezimizde de çok güzel otellerimizin olduğunu bildirdim. İnşallah bu seneden itibaren şehir merkezindeki otellerde de takımlar konaklayacak. Esnafımızın ruhsat ve diğer bazı sorunlarıyla ilgili, üç merkez ilçe belediye başkanımız ve ilgili oda başkanlarıyla bir toplantı yapacağız. Bu sorunları orada konuşacağız. Kim ne istiyorsa, ne söylüyorsa söylesin. Kim, ne yapması gerekiyorsa yapsın. Bir neticeye varalım. Sürüncemede bir şey kalmasın” diye konuştu.

ESNAF NE DEDİ, BİLİNMİYOR!

Büyükşehir Belediyesi’nin, kurduğu çok sayıda şirketle ticaret yapıyor olmasının iş dünyasında yaşattığı huzursuzluğu, Genel Yönetmenimiz Öztürk Akkök, “Belediyenin işi ticaret midir?” başlığıyla kaleme aldığı yazısında ” Büyükşehir Belediyesi niye kafe işletiyor? Büyükşehir Belediyesi, niye lokantacılık yapıyor? Büyükşehir Belediyesi, niye inşaatçılık yapıyor? Büyükşehir Belediyesi, niye reklamcılık yapıyor? Büyükşehir Belediyesi niye fidancılık yapıyor? Büyükşehir Belediyesi niye organizatörlük yapıyor?” diye sormuş, “Her yüz kişiden 75’inin Ak Partili olduğu bir şehirde, nasıl olur da bir belediye başkanı kalkıp, kendisine oy veren esnafın, işadamının karşısına rakip olarak dikilir” şeklinde bir başka soru sormayı da ihmal etmemişti.

Akkök aynı yazısında, EESOB Başkanı Rasim Fırat’a da, ” Bakın, olan, biten karşısında şimdiye kadar hiç sesini çıkartmamış, her şeyi olağan saymış bir Rasim Fırat bile (Kendisi Erzurum Esnaf ve Sanatkârları Birliği Başkanı olur) bugün, “Belediyeler ticaret yapmamalı, kafe, bar, otel işletmemeli” deme cesareti kendinde bulabiliyorsa” diyerek gönderme yapmıştı.

TEK YÖNLÜ BİR HABER!

Bu yazıdan birkaç gün sonra Başkan Sekmen’in, EESOB’a giderek, esnaf ile biraraya gelmesi, hiç şüphesiz mutlulukla karşılandı. Ancak, basın mensuplarının haberdar edilmediği böylesine önemli bir toplantının haberi, bizlere Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu tarafından servis edildi. Bültende sadece Başkan Sekmen’in açıklamalarına yer verilirken, Rasim Fırat ve diğer oda başkanlarının değerlendirmelerinden tek satır bile bulunmaması, “Acaba neden? Yoksa oda başkanları çok mu ağır konuştu da, belediye muhabirleri haberi yazmaya çekindiler” yorumlarının yapılmasına neden oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.