Dolar 32,5967
Euro 34,8230
Altın 2.410,99
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C

ETSO: ŞEHRİN TANITIMI MUTLAKA YAPILMALI!

ETSO: ŞEHRİN TANITIMI MUTLAKA YAPILMALI!
1 Şubat 2017 16:58

AVRUPA Gençler Olimpik Kış Oyunları’nın (EYOF) başlamasına sayılı günler kalmasına rağmen, ortada “tanıtım” adına kayda değer bir çalışmanın olmaması, “Bu oyunları Türkiye neden yapıyor, Erzurum neden sorumluluk alıyor?” sorularını akla getirirken, konuyla ilgili gerekli uyarıların ve yapılması gereken işlerin Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından rapor halinde gerekli yerlere ulaştırıldığı belirtildi.

EYOF’un fırsat bilinenerek, Erzurum’un tanıtılması gerektiği konusu üzerinde duran ETSO’nun, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” başlığı altında oluşturduğu geniş kapsamlı raporunun turizm ve tanıtım ile ilgili bölümünde, şu görüşlere yer verildi:

TANITIM İVEDİLİKLE YAPILMALI

“- 2017 EYOF Avrupa Gençlik Kış Oyunları şehrimizde yapılacaktır. Yaklaşan uluslararası etkinlik için, altyapı çalışmalarının hızlandırılarak, İVEDİLİKLE şehrin tanıtımı için değerlendirilmesi gerekiyor.

Özellikle turizmde markalaşmayı hedefleyen bir şehir olarak; şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere iyi misafirperverlik yapılması, turizm merkezlerine yönelik ulaşım imkanlarının çeşitlendirilmesi ve taksi ücretlerinin takip edilmesi, hizmet sektöründe çalışan kişilerin ticari etik kurallar çerçevesinde bilinçlendirilmesi, Erzurum’un tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.”

KİMSENİN “TANITIM” DİYE BİR KAYGISI YOK

EYOF fırsatının kaçtığını, Erzurum’a gelecek yüzlerce Avrupalı’nın şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin farkına varmadan geri döneceğini belirten uzmanlar, “Yetkililer, Erzurum böylesi bir etkiniliği neden yapıyor sorusuna lütfen cevap versin. Amaç sadece Palandöken’i göstermekse sorun yok. Ama biz Erzurum’un kompla tanıtımından bahsediyoruz. Kent ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması için mevcut varlığın tümüyle tanıtımı gerekiyor. Gelin görün ki, bu konuda adım atması ve kafa yorması gerekenlerin tanıtım umurlarına değil” diyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.