Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

EYOWF’A REKOR KATILIM OLACAK

EYOWF’A REKOR KATILIM OLACAK
7 Eylül 2016 09:06

01 dag

ERZURUMun ev sahipliğini yapacağı 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları’nda (EYOWF) geri sayım başladı. EYOWF Genel Koordinatörü Orhan Atasoy, erzurumdanhaberler.com’a yaptığı açıklamada, “Oyunlara Avrupa’nın çok değişik ülkelerinden katılım olacağını görüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Oyunlar Komitesi’nin Palandöken Polat Otel’de yapacağı toplantının hazırlıkları için Erzurum’a gelen EYOWF Genel Koordinatörü Orhan Atasoy, oyunlara şimdiye kadar Türkiye ile birlikte 34 ülkenin katılacağının kesinleştiğini, bu sayının da oyunlar tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı. Oyunlarla ilgili hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini, Erzurum’da bugün başlayacak toplantıda, şimdiye kadar nelerin yapıldığının, bundan sonra da yapılacak olan çalışma ve hazırlıkların gözden geçirileceğini kaydeden Orhan Atasoy, şöyle devam etti:

“- Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları, 11-18 Şubat 2017 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak. Oyunlara şimdiye kadar, Türkiye’nin dışında Romanya, Rusya, Andora, Sırbistan, Bulgaristan, Slovakya, Litvanya, Estonya, Portekiz, Fransa, Ukrayna, Bulgaristan, İngiltere, İspanya, Lihtenştayn, İsviçre, İsveç, Polonya, İtalya, Ermenistan, Avusturya, Hollanda, Yunanistan, Almanya, Finlandiya, Slovakya, Norveç, İzlanda, İrlanda, geleceklerini bize resmen bildirdi. Bu ülkelerden sporcusu, teknik ekibi ve idarecisiyle birlikte bin 671 kişi gelecek. Başka ülkelerden de belki başvuru olabilir. Her ne kadar başvurular 31 Ağustos tarihi itibarı ile son bulduysa da, yeni başvuru olursa, onlar için de kolaylık sağlayacağız.”

Oyunların kar ve buz sporları olmak üzere iki ana branş altında yapılacağını, kar sporlarının; kayakla atlama, kayaklı koşu, biatlon, alp disiplini ve snowboard, buz sporlarının ise buz hokeyi, buz pateni, sürat pateni ve körling dallarından oluştuğunu belirten Atasoy, yapım çalışmalarının sürdüğü atlama kulelerinin 29 Ekim’de açılmasını beklediklerini sözlerine ekledi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.