Dolar 32,3640
Euro 34,9533
Altın 2.325,55
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

FETÖ OKULUNDA GİZLİ BÖLÜMLER

FETÖ OKULUNDA GİZLİ BÖLÜMLER
9 Eylül 2016 20:51

01-salon

FETÖ‘ye yönelik Erzurum’da yürütülen soruşturma kapsamında, Aziziye Koleji’nde, binanın en üst kısmında 2 katın birleştirilmesiyle oluşturulan özel bir bölüm bulundu. FETÖ üyelerinin “himmet” toplantılarının yapıldığı belirtilen bu bölümde, tavanında sekizgen şeklinde bir dünya haritası olan, herkesin giremediği bir salonun yanı sıra, localar ve gelen misafirlerin ağırlanması için özel süit odalar bulunuyor

 

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından FETÖ’nün faaliyetlerinin ve örgüt yapısının deşifre edilmesi ve suça karışanlar hakkında yasal işlemlerin yapılması amacıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen eğitim kurumlarında inceleme yaptı.

GİZLİ BÖLÜMLER BULUNDU

Palandöken İlçesi’nde, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Aziziye Kolejine giden ekipler, yaptıkları araştırmada binada gizli bölümler olduğunu tespit ettiler.

Kampus içindeki bir binanın özel anahtarla kilitlenmiş kapısından giren ekipler, 5 ve 6’ncı katların birleştirilmesiyle oluşturulmuş özel bir bölüm tespit ettiler.

Söz konusu bölümdeki incelemede, örgüt tarafından adeta “kozmik oda” olarak kullanılan, önünde bekleme alanı olan ve özel locaların yer aldığı iki katlı oval bir salona ulaşıldı. İçerisinde koltuklar ile küçük bir sahne bulunan ve örgütün “himmet” toplantılarının yapıldığı anlaşılan salonun tavanında ise içinde dünya haritasının olduğu sekizgen şekil yer alıyor.

Özel bölümün ikinci katına çıkan polis, çok daha büyük bir sürprizle karşılaştı. Burada yapılan kontrollerde ise gelen kişiler için hazırlanan iki ve üçer kişilik yatak odaları ile mutfak, küçük toplantı salonları ve restoran olduğu belirlendi.

Aynı katta restoranın içinden girilen bölümde de birbiriyle bağlantılı şeklinde tasarlanmış, içlerinde mutfak, banyo ve bekleme kısımlarının olduğu özel olarak hazırlanmış süit odalar ortaya çıkarıldı.

Bunun üzerine gerekli incelemeleri yapan ve polis, delilleri topladıktan sonra koleji mühürledi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ VERİLDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü de KHK ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen, oldukça büyük bir alana kurulu bu koleji, daha sonra 4 ayrı okula çevirdi.

Bu alandaki binaların düzenlenmesi sonucu “Millet Okulları” adı verilen yerleşkede Şehit Murat Ellik İlkokulu, Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Şehit HASAN Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu adıyla okullar açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.