Dolar 32,3835
Euro 35,0525
Altın 2.326,19
BİST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

FİLGEÇTİ, YENİ YÜZÜ İLE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

FİLGEÇTİ, YENİ YÜZÜ İLE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
14 Aralık 2016 19:40 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2016 20:14

MHP’li Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz döneminde yapılan ve kentin ulaşım sorununun çözümüne ciddi katkı yapmasına rağmen, Ahmet Küçükler tarafından adeta kaderine terkedilen Filgeçti Köprüsü, düzenlenen yeni yüzü ile çok beğenildi.

Mehmet Sekmen’in işbaşına gelmesinden sonra, el attığı yerlerden birisi olan Filgeçti Köprüsü’nde düzenlemeler başlatılmış, ilk olarak da Polisevi’nin yan tarafında bulunan iğreti köprü ortadan kaldırılarak önemli bir çirkinliğe son verilmişti.

Daha sonraları köprünün üstünde peyzaj uygulamasına gidildi, bu arada altgeçitte de çeşitli duvar süslemelerinin yapımı başlatıldı.

Söz konusu proje çerçevesinde 885 metrekarelik yeni bir yaşam alanı inşa edildi. Oturma alanları, yeşil alanlar, yapay şelale ve süs havuzları gibi peyzaj çalışmalarıyla birlikte hizmete sunulan Filgeçti Köprüsü’nün her iki tarafında oluşturulan meydanlar şehrin görünümüne renk kattı. Ayrıca ismini tarihten alan Fil Geçti Köprüsü’nün alt geçit duvarları, köprünün ad ve özelliğini yansıtan figür ve Selçuklu motifleriyle süslendi.

Filgeçti’de çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkan çarpıcı görüntü, gören herkesi fazlasıyla şaşırttı.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in yüzüne bakmadığı, duvarlarından kanalizasyon sularının sızdığı bir köprü olan Filgeçti’nin, yeni çehresi ile Cumhuriyet Caddesi’ne hava kattığını belirten vatandaşlar, “Köprü, hem üstü ve hem de altı ile çok çarpıcı bir görünüme kavuştu. Emeği geçenleri kutluyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.