Dolar 32,3544
Euro 35,1415
Altın 2.301,58
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

GEMALMAZ: TSK MEHMETÇİK VAKFI’NA DESTEK HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALI

GEMALMAZ: TSK MEHMETÇİK VAKFI’NA DESTEK HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALI
31 Ekim 2018 11:54

ANAVATAN Partisi iktidarlarında, 47’nci hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan, 17 ve 18’inci dönem milletvekili olarak da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Erzurum’u temsil eden Togay Gemalmaz, Erzurum’un duayen isimlerinden Sadrettin Haşıloğlu ile birlikte  TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği’ni ziyaret etti. TSK Mehmetçik Vakfı’nın yaptığı üstün hizmetleri takdir ettiğini belirten Gemalmaz, “Bu vakfa destek her Türk vatandaşının asli görevi olmalı” dedi.

Beraberinde Erzurum Barosu’nun “en kıdemli avukatı”, Emekli Öğretim Üyesi Avukat Sadrettin Haşıloğlu ile birlikte TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri Topdağı ile bir araya gelen Togay Gemalmaz, vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vakfın faaliyetlerini ve vakıf tarafından yapılan yardımları anlatan Topdağı albay, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

51 BİN 686 KİŞİYE YARDIM YAPILDI

“TSK Mehmetçik Vakfı, Şehit/vefat Mehmetçiklerimizin geride kalanlarına ve malul gazi ve engelli mehmetçiklerimize ekonomik ve sosyal destek sağlamaktadır. Vakıf, kurulduğu 1982 yılından bu güne kadar 51.686 mehmetçik ve mehmetçik yakınına 765.498.313 TL yardım yapmıştır. Halen 7.770 malul gazi ve engelli mehmetçik ile 963 Mehmetçik çocuğuna aylık ortalama 8.250.000 TL yardım yapılmaya devam edilmektedir.”

Eski Bakan Gemalmaz ise TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği’nin gösterdiği misafirperverliğe teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:

SOSYAL ADALETİN GÜÇLENMESİNE KATKI YAPIYOR

“Faaliyetleriyle ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunan TSK Mehmetçik Vakfı’nı desteklemenin bir vatandaşlık görevi olduğuna inanıyorum. Vakfın faaliyetlerini, kurulduğu 1982 yılından bu yana yakından takip etmekte ve elimden geldiğince destek olmaya çalışmaktayım. Her koşulda vatanımızın ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için azimle görev yapan Mehmetçiklerimiz, bizim desteğimizi fazlasıyla hak ediyorlar. Vakfa yapılan bağışların, zamanında ve doğru yere ulaştığını bilmek; Şehit ve Gazi çocuklarının, Vakfın desteği ile üniversite eğitimlerini tamamlayıp, vatana, millete faydalı birer yurttaş olduklarını görmek, duymak ayrı bir mutluluk kaynağı. TSK Mehmetçik Vakfı’na katkıda bulunmaktan, destek olmaktan bugüne kadar hep mutluluk duydum, bundan sonra da her zaman destek olmaya devam edeceğim. Bu vesileyle Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Vakıf personeline yaptıkları bu ulvi görevde başarılar diliyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.