Dolar 32,3455
Euro 35,0945
Altın 2.310,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

GÖLGESİNDE ÖZGÜRCE YAŞADIĞIMIZ BAYRAĞA SAYGI İSTİYORUZ!

GÖLGESİNDE ÖZGÜRCE YAŞADIĞIMIZ BAYRAĞA SAYGI İSTİYORUZ!
20 Mart 2017 07:17

DAHA çok resmi bayramlarda veya asker uğurlamalarında, sonraki zamanlarda da düğünlerde, gelin çıkarma merasimlerinde ev, işyeri ve araçlarımıza astığımız, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında birliğimizi, dirliğimizi sağlaması için, gölgesine sığındığımız “Al” bayrak, giderek “kara” bayrak halini almaya başladı.

Asıldıkları balkon, duvar, kapı önü gibi açık hava ile temasın bire bir olduğu yerlerde sanki de “unutulan” bayrakların renginin solması, kirlenmesi ve yıpranarak “al” özelliğini kaybedip, kararması, gören herkesi fazlasıyla üzüyor, kahrediyor.

Türk Bayrağı’nın gelişigüzel şekilde kullanmasını engelleyen bir kanun olmasına rağmen, bağımsızlığımızın, birliğimizin ve dirliğimizin sembolü “Şanlı Al Sancak”a yönelik saygısızlığa seyirci kalınmaması ve müdahale edilmesi istendi.

ZABITA MÜDAHALE ETSİN

Belediye zabıta ekiplerini bu anlamda göreve çağıran vatandaşlar, “Ev ve işyerlerinde, pencere camının iç kısmına asılan bayraklar da aslında sürekli gün ışığı ile temas halinde olduğundan sararıyor, ağarıyor, özelliğini kaybediyor, ama dışarıda, kar’a, rüzgara, kirli hava ile temasa mazur kalan bayraklar, bütün özelliklerini kaybediyor ve bayrak, bayrak olmaktan ne yazık ki, çıkıyor. Bu olumsuzluk, duyarlı her insanı üzüyor, içini burkuyor, incitiyor. Zabıta ekipleri, şehrin altını-üstüne getirmeli, ve kirliliği, yıpranmışlığı ile insanın içini acıtan bayrakları toplamalı, duyarsız vatandaşları da çok daha dikkatli olmaları yolunda uyarmalılar” diyerek, beklentilerini dile getirdiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.