Dolar 32,5359
Euro 34,8817
Altın 2.429,89
BİST 9.767,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

GRİBE KARŞI EN ETKİLİ YÖNTEMLER

GRİBE KARŞI EN ETKİLİ YÖNTEMLER
8 Şubat 2020 16:35

hapşuruk ile ilgili görsel sonucu

GRİBE karşı en etkili yöntemler: Yaz bitti ve kışa girerken hava değişimiyle birlikte grip mevsimi açıldı, özellikle soğuk algınlığı ve grip hastalıkların artmasında önemli rol oynuyor, ancak biz de elimiz boş duracak değiliz ya, savunma mekanizmamızı en güçlü seviyede tutabilmek ve vücudumuza gelecek olan saldırılara karşı hazırlıklı olmak elimizde, işte sizler için hazırladığımız gripten korunmak için en etkili yöntemleri bir araya getirdik.

  1. Grip bir salgın hastalık olduğu için, olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışın, özellikle grip salgını olduğu zamanlarda buna daha öok özen göstermelisiniz.
  2. Kişisel hijyene dikkat etmeniz gerekiyor, örneğin salgın zamanında tokalaşmaktan ve öpüşmek gibi yakın temastan uzak durun, en etkili yöntemlerin başında geliyor.
  3. Grip, bir araştırmaya göre, gözden bulaşıyor, bu yüzden ellerimizi yüzümüze gözümüze dokunmaktan alıkoymamız lazım.
  4. Ellerinizi olabildiğince temiz tutun, belli aralıklarla yıkamaya özen gösterin, araştırmalar virüslerin cansız maddeler ile temas ettiğimizde bulaşıyor.
  5. Eğer bulunduğunuz ortamda ellerinizi yıkamaya imkanınız yoksa, dezenfektan ve ıslak mendil gibi geçici çözümleri kullanabilirsiniz.
  6. Düzenli spor yapmayı ihmal etmeyin bu şekilde vücudumuz dinç kalacağı için, bağışıklık sistemimiz güçlü bir şekilde virüsleri karşılayacaktır.
  7. Grip belirtileri belirmeye başladıysa, kendinizi fazla yormaktan kaçının, tamamen kendinizi yatağa da vermeyin, çünkü vücut ne kadar hareketsiz kalırsa bir o kadarda bitkin düşecektir.
  8. Ateşiniz anormal bir şekilde düşüp çıkıyorsa, en az 1 gün olmak kaydıyla dinlenin, bu size iyi gelecektir.
  9. Sıcakların düşmeye başlayıp mevsim geçişi dediğimiz dönemlerde grip aşısı yaptırmanın tam zamanı diyebiliriz.
  10. Düzenli beslenmeye özen gösterin, beslenme öğünlerinize dikkat edin zamanında yiyin.
  11. En önemli savunma mekanizmalardan biri de, moralinizi yüksek tutmaya çalışın, morali yüksek tutmak ve gülümsemek bağışıklık sisteminizin mimarı niteliğinde.

Yukarıdaki önerileri dikkate alarak uyguladınız ama yine de yapacağımız bir kaç işlem daha var, bağışıklık sistemimizi maksimum seviyeye çıkarıp olabildiğince güçlü olmamız gerekiyor, işte grip ve soğuk algınlığına karşı yiyebileceğimiz mucize meyveler.

 

GRİPTEN KORUNMAK İÇİN BU MEYVELERİ TÜKETEBİLİRSİNİZ.

ELMA: Amasya ve bir çok ilde yetiştirilen elma, baş ağrısına iyi geldiği gibi, kan şekerini de düşürür ve bir çok hastalığa kalkan olur.

Bananas

MUZ: Hoş aroması ve kolay tüketilmesiyle birlikte, dolaşım ve sinir sistemine iyi geldiği gibi, kalp hastalıklarına karşıda etkilidir, eğer uykudan önce yerseniz size rahat bir uyku çekmenizde yardımcı olur, yorgunluğa karşı da etkilidir, aynı zamanda beyne serotonin hormonu salgılatır ve bunu yiyen kişiye mutluluk verir.

PORTAKAL: Mükemmel aroması ve ucuz bir meyve olmasının yanı sıra, C vitamini içeren yüksek meyvelerdendir, bağışıklık sistemine güç üstüne güç katar ve bir çok hastalığa karşı size kalkan olur. Portakal A, B1, B2 P vitaminleri içerir, aynı zamanda kalsiyum, potasyum ve magnezyum yönünden zengin bir meyvedir.

nar-12

NAR: Önemli miktarda potasyum içerir, A, C, B2 vitamini ile birlikte niasin içerir, antioksidan kapasitesi çok zengin olan nar, kanseri önlemeye yardımcı bir meyvedir, kan yapıcı özelliği, idrar söktürücü etkisiyle enerji veren ve vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan, güzel aromasıyla bizi mutlu eden muhteşem bir kış meyvesidir.

MANDALİNA: Adeta girip ile savaşmamız için gönderilmiş, narin ve aroması güzel bir kış meyvesidir, ayrıca vücudumuza başka besinlerden aldığımız demiri aktif hale getirir ve bilişsel performansı artırarak, nezle, grip gibi bizi bitkin düşüren hastalıklara karşı savunma mekanizmamızı maksimum seviyeye çıkarır.

KİVİ: Sadece bir adet kivi yediğiniz de, vücudun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamış olursunuz,  kış hastalıklarına karşı bire bir olan kivi, kanser önleyici etkisinin yanı sıra, A, B1, B2, vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir ve bol miktarda protein içerir, nezle ve grip gibi hastalıklara bire birdir.

AYVA: Ağız kokusuna birebirdir, kusmayı önler ve ishale iyi gelir, aynı zamanda A, B1, B2, ve c vitamini içerir, dolayısı ile, kış aylarında tüketilmesi gereken başlıca meyvelerdendir.

KAN PORTAKALI: Halk arasında kanlı portakal olarak bilinir ve bu özelliği sayesinde suyunda antioksidanlar barındırır, bu özellik damarları güçlendirdiği gibi, kalbin zarar görmesini de engeller, A, C, ve E vitaminleri ile zengindir, ayrıca kolesterolü düşüren mükemmel bir meyvedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.