Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

GÜNDEME TAŞIDIĞIMIZ BİR SORUN DAHA ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

GÜNDEME TAŞIDIĞIMIZ BİR SORUN DAHA ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
5 Şubat 2019 21:59

ERZURUM‘un en prestijli yatırımı olan ve Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Yolu aşılmaz olmaktan kurtuluyor. Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında varılan anlaşma, bir protokol ile imza altına alındı.

erzurumdanhaberler.com’un aylar önce “Dağ’ın değil 250 trilyon liralık DAG’ın yolu” başlığıyla gündeme taşıdığı gözlemevi yolunun yapımıyla ilgili anlaşmanın imza törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik ve Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesinin Yürütücüsü ve Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak katıldı.

Astronomi ve uzay bilimleri açısından uluslararası standartlarda atmosferik, astronomik, coğrafik ve çevresel özelliklere sahip olan DAG yerleşkesinin sahip olduğu bu özellikleriyle birlikte altyapısal potansiyelinin ve yapılan yatırımların uzun yıllar kalıcı olması, korunması ve ayrıca yerleşkede kurulmakta olan özel astronomik, atmosferik ve teknolojik hassas aygıtların ve sistemlerin sürekli çalışabilir durumda tutulması için DAG yerleşkesinin alt ve üst yapısal olarak desteklenmesi ve korunması için Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.