Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

GÜNE KAFAMIZ KARIŞIK OLARAK UYANDIK!

GÜNE KAFAMIZ KARIŞIK OLARAK UYANDIK!
26 Mart 2017 06:46

GECENİN bir yarısında çalan alarm sesi ile uyanan ve bir gariplik hissederek, saate bakan vatandaşların kafası fena karıştı.

Bugün, yani 25 Mart 2017’yi, 26 Mart’a bağlayan gece ,saatler Avrupa’da ileri alınınca, akıllı telefonundan televizyon alıcılarına ve tabletlere varıncaya kadar, tüm cihazların, dolayısıyla da sahiplerinin kafası allakbullak oldu.

EZAN ERKEN OKUNDU

Bu gece saatler 03.00’ten, 04.00’e sıçrayınca, işine gitmek veya sabah namazına kalkmak için, özellikle cep telefonlarının alarmını ayarlayan vatandaşların çoğu, güne bir saat erken uyandı, dolayısıyla bazı camilerde sabah ezanı da bir saat erken okundu.

Avrupa’da dün gece saatler, bir saat ileri alındı ve yaz saati uygulamasına geçildi. Ancak Türkiye geçen yıl aldığı kararla, sürekli yaz saati uygulamasında kaldı. Türkiye’nin kararına, gece 03.00 sıralarında başta akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve tabletler olmak üzere çoğu cihaz uymadı. Dolayısıyla telefonlarında otomatik saat ayarı açık olanlar, güne bir saat ileride başladı. Sabah uyanıp da, telefonlarına bakan ve bir anormallik hissedenler, “Saat kaç, şu an saat kaç, saatler ileri mi alındı?” diye sormaktan, kendilerini alamadı.

SORULAR CEVAPSIZ KALDI

26 Mart 2017 Pazar gününde, yani bugün Türkiye’de saatler ileri alınmadı. “Şu an saat kaç?” sorusunun doğru cevabı için, telefon ve bilgisayarlarına değil de, evlerinin duvarlarındaki saatlere bakanlar, doğru zamanı öğrenebildi, ancak telefon veya bilgisayarlarındaki zaman uyuşmazlığından dolayı güne herkes kafası karışık olarak başlarken, “bizim saatlerin ayarı ile kim oynadı” diye sormaktan da kendini alamadı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.