Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

GÜRCÜKAPI İÇİN YENİ PROJELER HAZIRLANIYOR!

GÜRCÜKAPI İÇİN YENİ PROJELER HAZIRLANIYOR!
23 Şubat 2017 12:27 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2017 12:31

ŞEHRİN merkezi çarşılarından Gürcükapı’da bulunan ve çoğu işletmecisi tarafından terkedildiği için, “hayaletçarşı” halini alan Gürcükapı Yeraltı Sebze ve Meyve Pazarı ile ilgili olarak yaptığımız haber, çeşitli kesimlerde yankı buldu. Çarşı sakinlerinin, “Burası bizim paralarımızla yapıldı, belediyenin hakkı yok” dediği yerle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, “Gürcükapı Cami ve çevresiyle ilgili çok ciddi bir hazırlık içindeyiz. Önemli bir proje üzerinde son hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Bakımsızlıktan tel tel dökülen Gürcükapı Yeraltı Sebze ve Meyve Pazarı’nda ayakta durmaya çalışan esnafın çoğusunun romatizma olduğunu belirten bir ilgili, “Rutubet ve soğuk, esnafın iliklerine işliyor. Herkes ekmek parası peşinde. Bu nedenle her türlü olumsuzluk sineye çakılıyor. Ama şurası da bir gerçek ki, orada bir kilo elma satma uğraşı veren hemen herkes, sağlığını kaybetmiş durumda” dedi.

Sözü edilen çarşının, dönemin belediyesi tarafından, esnaftan parası alınarak yapıldığını belirten esnaf ise, erzurumdanhaberler.com’a gönderdikleri açıklamada, “Burası bizim. Parasını biz ödedik. Belediyenin burada hiçbir hakkı yok” dediler.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de, habere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Gürcükapı’da çok ciddi bir değişim olacak. Gürcükapı Cami’nin çevresini açma hazırlıkları yapıyoruz. Projelerimizi hazırladık. Sözünü ettiğiniz yer dahil, çevreyi silbaştan yapacağız” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.