Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

HALEP’TEN SONRA, BU KEZ DE EL BAB’A EL UZATIYORUZ

HALEP’TEN SONRA, BU KEZ DE EL BAB’A EL UZATIYORUZ
1 Mart 2017 18:22

TÜRK Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından haftalardır kuşatma altında tutulan ve sonunda DEAŞ’tan geri alınan El Bab’ta yaşanan acı ve sefalet, gören herkesin içini burktu. Açlık ve yoksulluğun dayanılmaz boyutlarda olduğu El Bab’daki savaş mağdurlarına yardım için, iş yine Türkiye’ye düştü ve vatandaş yeniden kolları sıvamaya başladı.

Esed zulmünden kaçan milyonlarca Suriyeli’ ye kucak açan Türkiye, aynı zamanda başlattığı yardım kampanyalarıyla da Halep ve çevresinde yara sarmış, Erzurum’dan da savaş mağdurları için TIR’lar dolusu gıda ve ihtiyaç malzemesi gönderilmişti.

Sınır ötesinde uzun zamandan beri sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nda, terör örgütüne en ölümcül darbenin geçtiğimiz günlerde vurulduğunu ve harekatın merkez üssü El Bab’ın geri alındığını hatırlatan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, gelen acı haberlerin yaşanan sevincin üzerine karabasan gibi çöktüğünü belirtti. El Bab’da bugünlerde ciddi anlamda yokluk ve sıkıntının yaşandığına dair haberler aldıklarını belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum insanını yardıma çağırdı.

Teröristlerin, El Bab’ı terk ederken, her tarafı yakıp, yıktığını ve mazlum halkı katlettiğini hatırlatan Vali Azizoğlu, “Suriye’de yaşanan insanlık ayıbı, hepimizin malumu. Halep’te yaşanan dramı biliyoruz. Orada yaşayan mazlum insanların yarasını, Türkiye olarak biz sardık. Şimdi benzeri haberler El Bab’dan geliyor. Açlığın ve sefaletin dayanılmaz boyutlarda olduğu, çocuk ölümlerinin giderek arttığı El Bab’a da, değerli halkımızın yine fedakarlık göstererek el uzatacağından eminim. Erzurum Valiliği olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde ‘El Bab’a el uzatalım’ diyerek, yeni bir kampanya başlatıyoruz. Mübarek üç aylara yaklaştığımız şu günlerde, toplayacağımız yardımlarla o mağdur ve mazlum insanların sofralarına bir parça ekmek ulaştırmanın huzur ve mutluluğunu yaşayabiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.