Dolar 32,3151
Euro 35,1407
Altın 2.294,85
BİST 9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

HATTAT HASAN ÇELEBİ’NİN İSMİ O OKULDA YAŞATILACAK

HATTAT HASAN ÇELEBİ’NİN İSMİ O OKULDA YAŞATILACAK
28 Eylül 2016 13:36

haberler

 

Dünyanın yaşayan en iyi hattatı ünvanına sahip olan Oltulu Hattat Hasan Çelebi’nin adı, Oltu’da yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu’na verildi.

 

ERZURUMDANHABERLER / GÜNDEM – Oltu Yusuf Ziya Bey Lisesi’nin taşınmasının ardından boşalan okul binasına yeni ortaokul yapılarak Oltu’nun değerlerinden olan Hattat Hasan Çelebi’nin ismi verildi.
Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin’le birlikte yeni açılan İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek okul hakkında Okul Müdürü Yasin Dursun’dan bilgiler aldı.
Kaymakam Zengin, “Bağımsız bir ortaokulumuz olmadığı bir dönemden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte bağımsız bir ortaokul açmak için çok gayret sarf ettik. İlden de bizlere çok yardımcı oldular fakat bizler de inisiyatif kullanmak zorunda kaldık. Okulları başka bir okula taşıyarak boş alan okul binasına bağımsız bir İmam Hatip ortaokuluna kavuşmuş olduk. Önemli olan budur çünkü bizim erkek imam hatip ve kız imam hatiplerimiz vardı. Ortaokul olmadığı için kendi içlerinden besleniyorlardı fakat öğrenci almakta zayıf kalıyorlardı. Bu suretle, ilk kez 200 öğrenci ile başladığımız imam hatip ortaokulundaki eğitim hayatına daha da artırarak devam edeceğiz. İmam Hatip ortaokulunun açılışının bizi sevindirdiği kadar, Oltu’muzun yetiştirmiş olduğu Reis-ül Hattatin Hasan Çelebi’nin ismini vermiş olmamız bizi ayrıca memnun etti. Bugün burada yeni açılan ortaokulumuzu ziyaret ettik, öğrencilerimizle hasbihal ettik hem de İmam Hatip Ortaokulu’muza Hattat Hasan Çelebi’nin isminin verilmiş olduğunu yerinde gördük ve duyulan memnuniyeti de gözlemledik. İmam Hatip Ortaokulu’nun bağımsız bir binada hizmet vermesi gerektiğini düşündüğümüz günden itibaren bizlere büyük katkı sağlayan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Zengin ve diğer katkıda bulunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İmam Hatip Ortaokulu’ndan beklentimiz oldukça yüksektir. Okulumuzun fiziki şartları hızlı bir şekilde düzeltiliyor ve düzeltilmeye de devam edilecektir. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin ise, “Yeni ortaokulumuzun araç ve gereçlerini birçoğunu hızlı bir şekilde temin ettik ve öğrencilerimiz eğitim-öğretim konusunda hiçbir olumsuzluk yaşamayacaklar. Binanın bahçe peyzajını ise baharın gelmesiyle birlikte yapacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.