Dolar 32,5490
Euro 34,8521
Altın 2.427,16
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

HAYVAN PAZARI, HER TÜRLÜ OLAYA GEBE!

HAYVAN PAZARI, HER TÜRLÜ OLAYA GEBE!
6 Temmuz 2017 22:14 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2017 22:15

ESKİ adı “Kân” olan Dadaşköy’ün, belediye olduğu yıllarda başkanlığını yapan 62 yaşındaki 4 çocuk babası Yusuf Yıldırım’ın, bıçakla 3 kişiyi yaralamasıyla sonuçlanan olay, gözleri Mal Meydanı’na (hayvan pazarı) çevirdi.

Mal Meydanı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla Aziziye İlçesi’ne taşınması yönünde geçtiğimiz haftalarda karar alınmış, alınan karara meydan esnafı karşı çıkınca, taşınma işi Kurban Bayramı sonrasına bırakılmıştı.

BİRKAÇ YERLİ TÜCCARDAN BİRİSİ

Meydan’ın birkaç “yerli” tüccarından birisi olan, Dadaşköy Belediyesi eski Başkanı Yusuf Yıldırım’ın, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “taşının” çağrısına uyarak, yeni hayvan pazarına gittiğini ve orada yer kiraladığını belirten yakınları, olaylardan sonra medyada yer alan “alacak-verecek haberleri”nin gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Erzurum Hayvan Pazarı ya da eski adıyla “Mal Meydanı”nın, uzun zamandan beri Erzurumlu olmayan hayvan tüccarlarının tekeline geçtiğini öne süren Yıldırım’ın yeğeni Sezai. A., konuyla ilgili olarak erzurumdanhaberler.com’a şu iddialarda bulundu:

SALDIRGAN GRUBA KARŞI KENDİNİ KORUMUŞ

“- Aile büyüğümüz olan, çevresinde çok sevilen ve sayılan Yusuf Yıldırım, mal meydanındaki taşınma işleminin Kurban Bayramı sonrasına bırakıldığını öğrenince, Aziziye Hayvan Pazarı’na götürdüğü hayvanlarının bir bölümünü, eski pazara geri getirmiş. Ancak, kendisine ait olan, kirasını ödediği yerin başkaları tarafından kullanıldığını görünce, duruma itiraz etmiş. Adamlar, yeri terketmek bir yana, dayımı alaya almış, dalga geçmişler. Bunun üzerine başlayan tartışma, kavgaya dönüşmüş. Üzerine taş ve sopalarla saldıran gruba karşı dayım da eline geçirdiği bir bıçakla kendini korumaya çalışmış. Gelişigüzel savrulan bıçak darbeleri sonucu birkaç kişi, çeşitli yerlerinden yaralanmış.”

DEVLET, ORADA GÜCÜNÜ HİSSETTİRMELİ

Mal Meydanı’nda yaşanan kavga, Erzurum’da çoğu insana “Meydan’da neler oluyor?” dedirtti. Konunun hem adli ve hem de idari yönden ele alınıp, incelenmesi gerektiğini ve pazarda çok ciddi de emniyet tedbirleri alınması gerektiğini belirten bir kasap, “Mal Meydanı, ne yazık ki, sahipsiz. Belli gruplar, meydanı ele geçirmiş, istedikleri gibi hareket ediyorlar. Yusuf Yıldırım olayı, giderek olgunlaşan bir rahatsızlığın patlamasından başka bir şey değil. Meydan’da çok büyük paralar dönüyor. Mafyavari bir yapılanmayı insan hissediyor gibi. Devlet, orada gücünü mutlaka hissettirmeli, gayrimeşru işler çevirenlere fırsat vermemelidir. Yusuf Yıldırım olayı bir başlangıç da olabilir. Yani yeni olaylar yaşanabilir” uyarısında bulundu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.