Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

HÜSEYİN TANFER: O GECE YAPILANLAR, SADECE BİR DARBE GİRİŞİMİ DEĞİLDİ!

HÜSEYİN TANFER: O GECE YAPILANLAR, SADECE BİR DARBE GİRİŞİMİ DEĞİLDİ!
15 Temmuz 2019 10:52

ERZURUM Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, milli birlik vurgusu yaptı, “Milletimiz o gece ve sonrasında hainlere gereken dersi vermiştir” dedi.

Milletin 15 Temmuz’da tarih yazdığını belirten Hüseyin Tanfer, şu görüşleri dile getirdi:

“Yapılan sadece bir darbe girişimi değildir, dün nasıl üzerimizde hain emelleri olan kişiler, kaos ve kargaşa ortamı yaratarak amacına ulaşmaya çalışmışsa, bugün de ülkemiz kaos ortamına sürüklenmeye çalışmaktadır.

Milletimizin birliğine ve dirliğine kast edilerek gerçekleştirilmesi planlanan hain darbe girişimini, demokrasisine sahip çıkan vatandaşlarımız bertaraf etmiştir. “Devletimiz, 15 Temmuz’u unutmamak ve yeni nesillere unutturmamak için bu günü ’15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ ilan etmiştir. Bizler bu günün üçüncü yıl dönümünde ülkesi için hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi anmak ve milli birlik ruhunu tekrar yaşatmak için yine meydanlarda olacağız.

Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda Türk milleti cepheye nasıl koşmuşsa, 15 Temmuz günü de o vatan aşkıyla tankların önüne dikilen, kendisini bombalara, kurşunlara siper eden binlerce vatandaş darbenin önüne geçti.  Şu bilinmelidir ki Türk milleti bu ve bunun gibi darbelerin yapılmasına izin vermeyecektir.

Türk milleti, bir kez daha ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve birlik beraberliğine kast eden hainlere gereken dersi vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde ülkemizin aydınlık geleceği uğruna vatan aşkıyla canını hiçe sayan şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi, ordumuzun cesur askerlerini ve emniyet teşkilatımızın yiğit mensuplarını şükran ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.