Dolar 32,5968
Euro 34,8683
Altın 2.494,71
BİST 9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

HUZUREVİ OLACAKTI, ERZURUM’UN EN HUZURSUZ BİNASI OLDU

HUZUREVİ OLACAKTI, ERZURUM’UN EN HUZURSUZ BİNASI OLDU
4 Eylül 2017 14:32 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2017 14:44

KIZILAY‘ın önceki Şube Başkanı Mithat Turgutcan zamanında, huzurevi amaçlı inşa edilen, ancak sonraları bu amaçla kullanılamayan ve sürekli kiraya verilerek değerlendirilmek istenilen Çatyolu üzerindeki “hoş” binayı da, “boş” olduğu için, mercek altına aldık.

Son olarak geçtiğimiz kış aylarında düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) öncesinde, oyunlar koordinatörlüğüne kiraya verilen binanın şimdilerde hangi amaçla kullanılacağı merak konusu oldu.

Çatısında ve giriş kapısının üzerindeki EYOF Genel Koordinatörlüğü yazısı olduğu gibi duran ve görenlere, “Acaba burası halen oyunlar koordinatörlüğü olarak mı kullanılıyor” dedirten bina, öncesinde de Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğü’ne kiraya verilmiş, 2011 yılında da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Koordinatörlüğü’ne tahsis edilmişti.

Binanın, ona, buna kiraya verilerek yıpratıldığını belirten vatandaşlar, Mithat Turgutcan’dan sonra Kızılay Şube Başkanı seçilen Hüseyin Bozhalil’in bu binayı daha akılcı kullanacağına inandıklarını söylediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.