Dolar 32,5889
Euro 34,8006
Altın 2.499,03
BİST 9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

İBRAHİM ERKAL’IN İSMİ BU MERKEZDE YAŞAYACAK

İBRAHİM ERKAL’IN İSMİ BU MERKEZDE YAŞAYACAK
22 Kasım 2017 15:20

GEÇTİĞİMİZ aylarda kaybettiğimiz İbrahim Erkal’ın adı, bundan böyle Dadaş Sineması’nın yerinde yaptırılan İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaşayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilen ve adı İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi olarak belirlenen bina törenle açıldı.

Törene İbrahim Erkal’ın kardeşi Abdullah Erkal da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kültür ve sanatı bir milletin en önemli değeri olarak yorumladı. Kültür ve sanattan yoksun milletlerin ayakta kalmasının mümkün olmayacağını belirten Sekmen, şöyle devam etti:

ERZURUMLU SANATÇILARIMIZIN İSİMLERİNİ YAŞATIYORUZ

  “Erzurumlu sanatçılarımızın isimlerini yaşatıyoruz. Ahmet Hulusi Seven ağabeyimiz vardı, rahmetli oldu. Vefat etmeden belediyemizde bir kültür sanat bölümü oluşturduk, onun ismini verdik. Yine Behçet Mahir’in adını tiyatro salonumuza verdik. Sebahattin Bulut adını taşıyan bir sahne oluşturduk. Müzik alanında bir üstad olan Faruk Kaleli’nin adını müzik salonuna verdik ve ismini yaşatmaya gayret ediyoruz. Şimdi burada da İbrahim Erkal kardeşimizin ismini yaşatacağız. Kıymetli kardeşime Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Hakk’a inanan birisi olduğuna şahitlik ederim. Ben kardeşimin sözüne başlarken Hak ile başladığını bilirim. Hele hele Alvarlı Efe Hazretleri’ni anmadan geçmediğini de bilirim. Bu kültür merkezinin yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarıma, meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışına Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz de katıldı.

Tören sonunda Başkan Sekmen, İbrahim Erkal’ın adına dikilen fidanın beratını Abdullah Erkal’e verdi. Daha sonra da merkezin açılışı yapıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.