Dolar 32,3293
Euro 35,0939
Altın 2.298,16
BİST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

İHRACATÇILAR HEDEF BÜYÜTTÜ!

İHRACATÇILAR HEDEF BÜYÜTTÜ!
4 Şubat 2018 18:58

DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, birlik binasında Erzurum Basını ile biraraya geldi. Önümüzdeki nisan ayında yapılması muhtemel seçimde, “iki dönem kuralı”na sadık kalarak aday olmayacağını duyuran Şengel, devletin ihracatı teşvik ettiğini belirtti, “Ancak Erzurum olarak biz bu teşviklerden yeterince yararlanmasını beceremiyoruz” itirafında bulundu.

İhracatçılar Birliği’nde verdiği sabah kahvaltısında Erzurum Basını iler beraber olan Cemal Şengel, yaptıkları hizmet ve çalışmaları özetledi. İki dönemden beri işbaşında olduklarını hatırlatan Şengel, şunları söyledi:

SORUMLULUK ALANIMIZ ÇOK GENİŞ

“- Birlik olarak Ekonomi Bakanlığı’na bağlıyız. Yani ETSO gibi (Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası) gibi özerk değiliz. Görevde bulunduğumuz süre içinde Ankara’dan önemli destekler aldık. Ekibimizle bir aile gibi, samimiyetle, biri birimizle dayanışma içinde çalıştık. Amacımız bölge insanına hizmet etmek, üretimi artırmak, ihracatı en üst seviyesine çıkarmak. Birlik olarak sadece Erzurum’dan sorumlu değiliz. Doğu ve Güneydoğu’dan toplam 17 il birliğimize bağlı. Sorumluluk alanımız gerçekten çok geniş. Her ilde ayda bir toplansak, yılda en çok 12 ile uğramış oluruz” hatırlatması yaptı.

7/24 SAAT ESASIYLA ÇALIŞIYORUZ

Birlik olarak 7/ 24 saat esasına göre hizmet yaptıklarını, gecenin bilmem kaçında kendilerini arayan insanlara yardımcı olduklarını kaydeden Başkan Şengel, hemen her yıl aynı yoğunlukta çalıştıklarını ve üyelerine yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. “2018 den çok ümitliyim” diyen Şengel, daha sonra şöyle devam etti:

OYUNU KURALINA GÖRE OYNAMALIYIZ

“-Ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin kalkınması için gayret gösteriyoruz. Şirketlerimiz ihracat konusunda çok gayret göstermeli. ARGE’siz olmuyor. Bölgemin önü açık. Her türlü gelişmeye hazırlıklı olmalı, treni kaçırtmamalıyız. Ortadoğu’nun çok şeye ihtiyacı var. Üretim olmadan bir şey olmaz. Teşvikler var, anlatamıyoruz. Bunu anlatmamız ve almamız lazım. Devlet imkan sağlıyorsa, faydalanmak gerekir. Oyunu kuralına göre oynamak gerekir. Ürettiğimizi satmamız lazım. Bakın, 1 dolarlık ihracat bile bizim için çok önemli. Sorunlar var, çözmeye çalışıyoruz. İnşallah Afrin operasyonu salimen tamamlanır, ülkemiz rahata kavuşur. Suriye’de yıkılmadık bina kalmadı. Biz yapacağız. Bu yıl 2.1 milyar dolar hedefimiz var. Hedeflerimize ulaşacağımızı zannediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.