Dolar 32,5351
Euro 34,9450
Altın 2.439,05
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

İL BAŞKANIMIZI BİRLİKTE BELİRLEDİK

İL BAŞKANIMIZI BİRLİKTE BELİRLEDİK
30 Aralık 2016 13:33

BASIN mensupları ve partisinin ilçe başkanları ile sabah kahvaltısı yapan Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Başkanı sıfatıyla ilk kez basın ile biraraya gelen mehmet Emin Öz’e “hayırlı olsun” dileklerini iletti, kamuoyuna da “İl başkanımızı birlikte belirledik” mesajı verdiler.

Müceldili Konağında yapılan ve 2016 yılının değerlendirmesine dönüşen basın toplantısının moderatörlüğünü, Mustafa Ilıcalı yaptı. “Yaş itibarı ile büyük benim” diyerek ilk sözü de kendisi alan Ilıcalı, Ak Parti Erzurum İl Başkanı olarak atanan Mehmet Emin Öz’ü 4 milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlık Bakanı ile birlikte  belirlediklerini açıkladı. Öz’ün, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı sıfatıyla çok güzel hizmetleri bulunduğunu belirten Ilıcalı, “Kendisine bir kez daha başarılar diliyorum” dedi.

ÇOK KAR YAĞDI

Büyükşehir ve alt belediye başkanlarının canla başla çalışmalar yaptığına işaret eden Ilıcalı, deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte, sıfırın altında 25-30 derecede, bu kadar çok kar yağmasının belli bir makine kapasite ile kaldırılacağına dikkati çeken Milletvekili Ilıcalı, şunları söyledi:

“Bu kadar fazla karın temizlenmesi zaman alır. Yollar kardan kapandığı için hemen yerden yere vurmaya, gerek yok. Beni göklere çıkarın yaptığımdan dolayı. Benim belediye başkanımı eleştirin, bu beni tatmin etmez. Başkanım eleştiriliyorsa beni övmenizin hiçbir manası yok. Biz burada dava olarak hizmet veriyoruz. Bir hafta içerisinde Erzurum’daki tespitlerim şunlar. Kış şartlarından belediye başkanlarımız bahsetti. Çok masraflarımız arttı. Başkanımızla hemen Başbakanlığı, Başbakan Müsteşarını aradık. Böyle böyle dedik. Anormal bir şart oluşmuştur. Onlarda hemen ‘AFAD üzerinden başvurun’ dediler. Belediyelerin taleplerini aldık. AFAD’ın elindeki bütçeyi Erzurum’a indirdik. Kalan para içinde Başbakanlık, Maliye Bakanlığı üzerinden ek ödenek gönderecek. Yani çok fazla olmasa da belediyelerimiz o şartlar için bir ilave imkan elde etmişlerdir.”

KAR ELBET YAĞACAK!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kar yağışının üç gün devam ettiğini, açılan yolların kısa sürede kapandığını söyledi. Yıllardan beri ilk kez böylesine fazla miktarda kar yağdığına işaret eden Sekmen, ana arterlerin tamamen kardan temizlendiğini, ilçe merkezlerinde ise çalışmaların sürdüğünü belirtti.   14 Aralık günü başlayan kar yağışının 3 gün devam ettiğini, bu süreçte kent merkezine yarım, kırsal alana ise bir metreye kadar kar yağdığını hatırlatan Başkan Sekmen, “Burası kış şehri elbette kar yağacak. Karlar dozerlerle grayderlerle temizlenecek. Kar yağıyor çatılardan kar düşüp araçları pert ediyor. Şehirde yapılan tüm binaların altında otopark olmalı bir de çatılarımız buz tutmayacak sisteme hazır hale getirilmeli. Bu iki şeyi yaparsak Erzurum’da yaşam kolaylaşır. Bu konuda belediye meclisi olarak gerekli kararları alarak uygulayacağız” dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPTIRACAĞIZ

Toplantıda Orhan Deligöz ile Zehra Taşkesenlioğlu da birer değerlendirme yaptılar. Hükümetin bazı illerin milletvekillerine, istedikleri bir alanda yatırım yapmaları için 4 milyon lira tahsis ettiğini hatırlatan Taşkesenlioğlu, “Erzurum milletvekilleri olarak bize de 4 milyon lira bir pay ayrıldı. Bu barayla Erzurum’da engelli vatandaşlarımız için bir rehabilitasyon merkezi yaptırmayı uygun bulduk” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.