Dolar 32,3773
Euro 35,0541
Altın 2.326,75
BİST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE BİR İLK

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE BİR İLK
13 Ekim 2016 11:31 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2016 13:25

iletisimmmm

 

Atatürk Üniversitesi bünyesinde 1997 yılında kurulan İletişim Fakültesi’nde yeni bir dönem başladı.

 

BUGÜNE kadar hep alan dışı akademisyenler tarafından yönetilen İletişim Fakültesi’nde, dekanlık görevini ilk kez bir iletişimci yürütecek. Rektör Ömer Çomaklı’nın İletişim Fakültesi’nin Dekanlığı’na atadığı Prof. Dr. Naci İspir, İletişim Fakültesi ile ilgili olarak bilindik tüm ezberleri bozmaya hazırlanırken, yeni dönemin aynı zamanda yepyeni gelişmelere gebe olduğu gözleniyor.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi “üvey evlat” muamelesi görmekten artık kurtuluyor. 19 yıllık bir fakülte olmasına rağmen, kendisine ait bir binası bile bulunmayan İletişim’de, Rektör Çomaklı’nın yaptığı yeni atamayla birlikte değişim rüzgarları esmeye başladı. İletişim Fakültesi’nin yeni Dekanı Prof. Dr. Naci İspir, “İletişim Fakültesi’nin ismiyle müsemma bir eğitim yuvası olması için kollarımızı sıvadık. Bundan böyle karşınızda bambaşka bir İletişim Fakültesi göreceksiniz” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ ARTIK HOCALIK YAPIYOR”
Dekan Prof. Dr. İspir, İletişim Fakültesi’nde yeni bir dönemin başladığına dikkati çekerek, “Biz fakültede yeni değiliz; dolayısıyla hem yönetsel, hem de fiziksel anlamda tüm sorunlara vakıf durumdayız. Önümüze hedefler koyduk ve bunun için yol haritamızı oluşturuyoruz. İletişim Fakültesi’ni gerçekte olması gereken noktaya birlikte taşıyacağız” diye konuştu.
Fakültede akademik kadro açısından herhangi bir eksikliğin olmadığını, tam tersine alanında uzman hocalardan oluşan bir ekibe sahip olduklarını dile getiren İspir, İletişim Fakültesi’nin ayrıcalığının sadece bununla da sınırlı olmadığını kaydetti. İspir, “Fakültemiz, Ankara’dan bu tarafa bünyesinde yüksek lisans ve doktora öğrencileri bulunan tek İletişim Fakültesi. Öyle ki; fakültemizde okuttuğumuz birçok öğrencimiz, bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki iletişim fakültelerinde hocalık yapıyor” ifadelerini kullandı.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ KENDİ BİNASINA KAVUŞACAK
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin halihazırda bin 700 öğrencisinin bulunduğunu açıklayan Dekan Prof. Dr. Naci İspir, 100’ün üzerinde de yüksek lisans ve doktora öğrencisine hizmet verdiklerini belirtti. İspir, fakültedeki öğrenci sayısının her yıl katlanarak arttığının altını çizerek, yeni bir okul binası müjdesi de verdi.
Dekan Naci İspir, İletişim Fakültesi’ni yıllar sonra kendisine ait bir okul binasına kavuşturacaklarını söyleyerek, “Sayın Rektörümüzle bu hususta bir karara vardık. Allah kısmet ederse, İlkbahar’la birlikte İletişim Fakültesi’nin kendi binasının temelini atıyoruz. Yeni binamızda, fakültemizin, akademik kadromuzun, öğrencilerimizin; kısacası İletişim Fakültesi’nin tüm gereksinimleri göz önünde bulunduracak. Böylece iki koridor arasına sıkışmış bir fakülte olmaktan kurtulmuş olacağız” diye konuştu.
İSPİR: MÜFREDATI DA YENİLEYECEĞİZ
Öte yandan İletişim Fakültesi Dekanı Naci İspir, müfredatla ilgili olarak önemli bir adım daha atacaklarını bildirdi. İletişim Fakültesi son sınıf öğrencilerinden istifade etmek suretiyle yeni dönem için yepyeni bir yol haritası oluşturacaklarının altını çizen İspir, “Son sınıf öğrencilerimiz, kuşkusuz İletişim Fakültesi’ndeki eksiklikleri ve atılması gereken adımları çok daha iyi görebilen kesimi oluşturuyor. Onların fakülteyle ilgili görüşleri, önerileri ve beklentileri doğrultusunda kendimize bir yol haritası oluşturacak ve müfredatı da bu tespitler doğrultusunda yeniden ele alacağız. Bu çalışmayı bu yıl gerçekleştirerek, 2017 yılı müfredatına ciddi katkı ve kazanımlar sağlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.