Dolar 32,3535
Euro 35,1812
Altın 2.324,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ILICA ŞEKER’DE YAĞMUR, ÜRETİMİ ERTELETTİ

ILICA ŞEKER’DE YAĞMUR, ÜRETİMİ ERTELETTİ
23 Eylül 2016 19:52 | Son Güncellenme: 23 Eylül 2016 19:53

02-aeker

ERZURUM’un birkaç önemli sanayi tesisinden birisi olan Ilıca Şeker Fabrikası’nda kampanya dönemi törenle başladı, ancak yağmur nedeniyle üretime geçilemedi. Geçen yıl 24 bin ton toz şekerin üretildiği fabrikada bu yıl 48 bin ton üretim yapılması planlanıyor. Üretimin geçen yıla oranla yüzde 100 oranında artış göstermesinin nedeni, pancar taban fiyatındaki artışa bağlanıyor.

KAMPANYA 95 GÜN SÜRECEK

Pancar taban fiyatının geçen yıl 140 lira kadar olduğunu, bu yıl taban fiyatın 200 liraya çıkarıldığını, dolayısıyla şeker pancarı üretiminde muazzam bir artış yaşandığını belirten Ilıca Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kul, “Köylümüz, tatmin edici bir fiyat görünce, şeker pancarı ekimine yöneldi. Bu da kampanya döneminin uzamasına sebebiyet verdi. Geçtiğimiz yıl 70 gün ile sınırlı kalan kampanya dönemi, bu yıl 95 güne çıktı. Fabrikamızda kampanya döneminde 850 kişi çalışacak. Ilıca Şeker Fabrikası’nın, Erzurum ekonomisine katkısı bu yıl 100 trilyon lira kadar olacak” dedi.

Törende bir konuşma da Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Metin Keskin de bir konuşma yaptı. Keskin, geçen yıl 24 bin ton olan üretimin bu yıl 48 bin tonaca çıkacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kampanya nedeniyle Ilıca Şeker Fabrikası’nda düzenlenen törene Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mevlüt Doğan’ın yanısıra Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden öğretim üyeleri, fabrika personeli ve şeker pancarı ekicileri katıldı.

ÜRETİME YAĞMUR ENGELİ

Törenden sonra başlaması gereken şeker üretimine, şiddetli yağış engel oldu. Köylünün, balçığa dönen tarlalardan pancar sökümü yapamadığını belirten yetkililer, üretimin başlama tarihini 3 Ekim olarak belirlediklerini söylediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.