Dolar 32,3342
Euro 35,1132
Altın 2.308,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

KÖY’DEN KENT’E DÖNÜŞÜMÜN ADI: ILICA…

KÖY’DEN KENT’E DÖNÜŞÜMÜN ADI: ILICA…
23 Kasım 2016 07:50 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2016 08:06

05-foto

DAP DESTEKLİ MÜTHİŞ PROJE

ADI Aziziye olarak değiştirilen, değişimin yaşandığı dönemde çoğu vatandaşın tepki gösterdiği Ilıca’da inanılmaz bir değişim rüzgarı esiyor. Termal Kampus ve Mesire Alanı Peyzaj Projesi’nin uygulandığı bölgeyi, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile birlikte dolaştık. Ilıca’yı kasaba görüntüsünden sıyırıp, modern bir kent havasına sokan devasa projelerin uygulandığı Ilıca’da, çalışmalar, soğuk havaya rağmen devam ediyor. Başkan Orhan, “Erzurum insanına nefes aldıracak, kış aylarında bile piknik yapabilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Yakın bir gelecekte Ilıca, oteli, termal tesisleri, park ve bahçelerinin yanında oluşacak modern çarşısı ile insanlarımızın tercih ettiği bir yaşam yeri haline alacak” dedi.

ÇALIŞMALARI ERZHABER’E ANLATTI

Ilıca’da birkaç yıl önce başlatılan kentsel dönüm çalışmalarını etap etap yürüttüklerini belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, bugüne kadar yapılanların bir özetini erzurumdanhaberler.com’a anlattı. Ilıca’daki termal tesisleri yeni baştan dizayn ettiklerini, mevcut oteli 5 yıldızlı hale getirdiklerini belirten Başkan Orhan, Termal Kampus ve Mesire Alanı Peyzaj Projesi uygulamasının da tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı. Kaplıcaların arkasında “Millet Bahçesi” olarak bilinen izbe mekanda Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi’nin (DAP) desteği ile başlattıkları projeyi tamamlamak üzere olduklarını belirten Başkan Orhan, şunları söyledi:

DAP’A TEŞEKKÜR ETTİ

“- Tam 25 bin metrekare büyüklüğünde, her tarafı tel tel dökülen, çoğu insan tarafından girmeye, gezmeye korkulan bir mekanı gün yüzüne çıkarttık. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, üzerinde kamelyaların, yeşil alanların, oyun parklarının bulunduğu koca bir mesire alanını halkımızın hizmetine önümüzdeki bahar aylarından itibaren sunacağız. Toplam maliyeti 4 trilyon 500 milyar lirayı bulan projeye DAP İdaresi büyük destek verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kent merkezine yakın mesafede bulunan bu alanın, piknikseverlerin ihtiyacını gidereceğine inanıyorum. Alanın yan tarafında bir şelale , belediye ve kaymakamlık binaları da yapacağız. Hizmet binalarının karkası bitti. Mesire alanının doğu kısmında 340 konuttan oluşan modern yaşam alanı projemizi tamamladık. Önümüzdeki yıl insanlarımız, termal tesisleri, parkı, bahçesi, çarşısı ve hizmet binaları ile modern bir Ilıca ile karşılaşacaklar.”

İŞYERLERİNE TALEP HAYLİ FAZLA

Eski Ilıca’nın çarşısını da yakın bir gelecekte yıkmaya başlayacaklarını belirten Başkan Orhan, “Toplam 114 dükkandan oluşan çarşımıza ilgi hayli fazla. İşyerlerini söktüğümüz esnafımızı mağdur etmeyecek, kendilerine çarşıdan yer vereceğiz. Geri kalan dükkanları da talipli olan esnafa satacağız. Otelin iç donanımını tamamladık. Doluluk oranımız yüzde 100’ler seviyesinde. İlgi hayli fazla. Başlattığımız projeler tamamlandığında Ilıca, bölgemizin adından sıkça sözü edilen turizm merkezlerinden birisi halini alacak” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.