Dolar 32,5683
Euro 34,9289
Altın 2.425,54
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

İLLER BANKASI BİNASI SAHİPSİZ KALDI

İLLER BANKASI BİNASI SAHİPSİZ KALDI
28 Şubat 2018 18:21 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2018 19:26

ALİRAVİ Caddesi üzerinde uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü olarak hizmet veren, son birkaç yıldan beri de boş tutulan ve giderek korkutan bir hal alan bina, ortada kaldı.

İller Bankası Bölge Müdürlüğü olarak kullanıldığı için, bu kuruma ait olduğu zannedilen binanın Özelleştirme İdaresi’ne terkedildiği, idarenin de binayı bir vakfa verdiği, ancak vakfın da ilerleyen zaman içinde binayı almaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Yolu Aliravi Caddesi’ne düşenlerin önünden geçtiği, ancak çoğu kimsenin başını çevirip bakmadığı binayla ilgili olarak erzurumdanhaberler.com’a bilgi veren bir yetkili, şunları söyledi:

AKIBETİ MERAK EDİLİYOR

“- Herkes tel tel dökülen binanın doğal olarak İller Bankası’na ait olduğunu zannediyor, ancak yanılıyor. Çünkü, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Yenişehir’deki yeni yaptırdığı yere taşınınca, burasını Özealleştirme İdaresi’ne devretti. Özelleştirme İdaresi de, talepte bulunan bir vakfa o binayı verdi. Zannediyoruz bina çok eski olduğu ve büyük masraflar gerektirdiğinden olsa gerek, vakıf da binayı devralmaktan vazgeçmiş. Bildiğimiz kadarıyla binanın sahibi yok. Dolayısıyla binanın ilgileneni de yok.  Herkes gibi biz de koca binanın akıbetinin ne olacağını merak etmekteyiz.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.