Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

İMAM HATİPLİ GENÇ KAŞİFLER, PARMAK ISIRTTILAR

İMAM HATİPLİ GENÇ KAŞİFLER, PARMAK ISIRTTILAR
24 Ekim 2019 20:31

ANADOLU İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda yarışmaya değer bulunan projeler, okul spor salonunda görücüye çıktı. Çok ilginç projelerin sergilendiği fuarda, en çok ilgiyi “görsel yöne çok güçlü olduğundan”, Fildişi Macunu projesi çekti.

AÇILIŞI BAŞKAN SEKMEN YAPTI

Toplamda 30 kadar projenin sergilendiği fuarın açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Yaptı. Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semih Kır’ın yanısıra farklı kesimlerden davetlilerin yer aldığı fuarda, fen bilimleri, sosyal bilimler , felsefe, çevre, sosyal sorumluluk, tasavvuf ve kuantum fiziği mukayeseleri ile zeka ve kodlama projeleri sergilendi.

 

EN ÇOK İLGİYİ BU PROJE ÇEKTİ

Fuarın en ilgi çeken projelerinden birisi “fildişi macunu” projesi oldu. Çeşitli kimyasal karışımların etkileşimi sonucu ortaya çıkan köpüğün oluşturduğu görsellik, başta Mehmet Sekmen ile Mahmut Uçar olmak üzere, tüm konukların ilgisini çekti.

İki gün sürecek olan fuarda, Rabia Aydın ve Zeynep Uzun tarafından hazırlanan “akıllı sıra zerasu”, A. Vahap Dilsiz ve Nuri Can Kaya tarafından hazırlanan “alevlerin dansı”, Büşra Bedir ve Mine Altun tarafından hazırlanan, “arıların matematik ile ilişkisi ve dansları”, Feyza Nur Efe ve Gizem Bulut tarafından hazırlanan “bilgisayar hangi dili kullanır”, Doğukan Burul ve A. Samet Azizoğlu tarafından hazırlanan “dini felsefe açısından Kur’an’daki sorular”, Ahmet Arif Karaağaç tarafından hazırlanan “görünmez kalem”, Mehmet Aydınlı  tarafından hazırlanan “jeotermal seracılık”, Elif Çolak ve Zeynep Çalışkan tarafından hazırlanan, “Mevlana ve Yunus Emre’nin gözüyle Kuantum Fiziği”, Mustafa Yurtgülü ve M. Fatih Aksakal tarafından hazırlanan “Kur’an ve bilim” projeleri, izleyicilerin ilgisini çekti.

Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.Zeki Korkmaz, imam hatipli genç kaşiflerin ilgi geren ve beğenilen projelerini görmek isteyenleri, sergiyi ziyaret için okula davet etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.