Dolar 32,6103
Euro 34,8380
Altın 2.502,22
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İNŞİRAH’TAN BEDAVA KİTAP KAMPANYASI

İNŞİRAH’TAN BEDAVA KİTAP KAMPANYASI
27 Nisan 2019 09:06

NORMALDE 6’ncısı düzenlenen, ama Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde ikincisi gerçekleşecek olan Kitap Fuarı öncesinde yaşanan sıkıntı ve polemikler kamuoyu gündemini meşgul ederken, “bu fuarda biz yokuz” açıklaması yapan Erzurumlu kitapçılar, ilginç yöntemlerle hem haklılıklarını anlatmaya, hem de varlıklarını hissettirmeye çalışıyorlar.

Erzurum’da sektörün öncülerinden olan Kitapsarayı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla varlığı hissedilen sıkıntı, bir anda gündem oluşturdu. Stant fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı Kitap Fuarı’nda yer alamayacaklarını “özür” açıklamasıyla sosyal medyada paylaşan Kitapsarayı’na, kısa zaman içinde çığ gisi destek mesajı yağdı.

Kitapsarayı’nın paylaşımından sonra, Erzurum Kırtasiye ve Matbaacılar Odası Hikmet Karaca’nın yaptığı açıklama ve değerlendirmeler, tepkinin boyutunu gözler önüne serdi. Sadece Kitapsarayı’nın değil, Erzurum’daki diğer kitapçıların biri, ikisi hariç tamamının fuarda yer almayacağı ortaya çıktı.

BEDAVA KİTAP KAMPANYASI

Erzurum’da yılların sahafçısı İnşirah Kitabevi de “fuarda yokuz” adı altında yaptığı duyuru ve paylaşım ile dikkati çekti. İşletme sahibi Nizamettin Korucu, el yazısıyla kaleme aldığı ve sosyal medyada paylaştığı duyurusunda şu görüşlere yer verdi:

“- Şehrimizde esasen altıncısı, yeni yerinde ikincisi düzenlenen kitap fuarında yerimizi alamıyoruz. Biz de 27 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında siz ketapseverler için, bir fırsat kampanyası düzenledik. elimizle adetli bulunan birçok kitabı, sizlere BEDAVA dağıtacağız. Bunun için yapacağınız tek şey, sahafevimizden 5 TL ve üzeri bir kitap almanız olacak. Biz şehirdeyiz ve her zaman sizinleyiz.”

BİZİM DE BİR KETAP SOKAĞI’MIZ OLSUN

Öte yandan, Kırtasiyeciler ve Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca da yaptığı duyuruda, şunları yazdı:

“- Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 10 yıllığına TÜYAP’a kiralanan Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 27 Nisan 2019 tarihinde açılacak olan ERZURUM KİTAP FUARI’na Erzurumlu Kitapçıların büyük bir bölümü maddi imkansızlıklar ve stant kiralarının pahalı olması nedeniyle katılamayacaklar. Fuara sadece il dışından gelen paralı ve büyük çaplı yayın evleri katılabilecek!
Başta Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bir çok şehirde her yıl ramazan ayında kitapseverlerin hizmetine açılan ve yerel kitapçıların ücretsiz yararlandığı KİTAP SOKAĞI’nın bir benzeri de Erzurum’da yapılabilir. Bu konuda belediyelerimizin hem kitapseverlere hizmet, hem de kitapçı esnafımıza katkı amacıyla böyle bir organize içerisine girmeleri şehrimize de ayrı bir katma değer kazandıracaktır.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.