Dolar 32,5976
Euro 34,7516
Altın 2.491,67
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

DEMEK MEMLEKETTE BELEDİYE DE VARMIŞ!

DEMEK MEMLEKETTE BELEDİYE DE VARMIŞ!
22 Haziran 2020 21:45 | Son Güncellenme: 22 Haziran 2020 21:47

ERZURUM şehir kültüründe önemli yere sahip “Çırçır” gibi, Gavurboğan, Araplardüzü, Kırmacı gibi tarih kokan mahallelerde bugünlerde yol yapım çalışmalarının başlatılmış olmasını, iş makinelerinin birinin gidip, diğerinin gelişini hayretler içinde seyreden vatandaşlar, “Bunlar çok zaman önce görmeye alışık olduğumuz, ama unuttuğumuz görüntüler. Demek bu memlekette belediye de varmış” demekten kendilerini alamıyorlar.

GECELİ-GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMA

Atatürk Lisesi ve Ortaokulu’nun yanında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün bulunduğu, birleştirildikten sonra ismi Rabiaana olarak değiştirilen Kırmacı Mahallesi’nde Yakutiye Belediyesi tarafından başlatılan yol yapım çalışmaları, geceli-gündüzlü sürüyor. Bir yandan üst üste yapılan yamalarla “asfalt” olmaktan çıkan ve engebeli hale dönüşen yolu kazıyarak işe başlayan Yakutiye Belediyesi, önceki yönetim zamanında yapılan, ancak “kalitesiz” malzeme kullanıldığından döşendikten bir kış sonra “kum” haline dönüşen tüm kaldırımları da sökerek, geniş çaplı bir işin startını verdi.

BU BÖLGE HEP İHMAL EDİLDİ

“Okul bölgesi” olmalarına karşın, belediyecilik çalışmalarından yeterince nasiplenemeyen, ihmal edilen, ötelenen mahallede yaşayan, dolayısıyla hizmeti adeta unutan yöre sakinleri, bugünlerde iş makinelerinin aralıksız, harıl harıl çalışmasına tanıklık ediyor, gözlerine inanamıyorlar.

ÖNCEKİ YÖNETİME GÖNDERME

“Demek Erzurum’da belediye varmış da, bizim haberimiz yokmuş” diyerek, Yakutiye’nin önceki yönetimini hicveden ve gönderme yapan vatandaşlar, çalışmaların aralıksız sürmesini, “Galiba Mahmut Başkan (Uçar) kış gelmeden işleri bitirmek istiyor” diyerek, gösterilen kararlılığı ve yoğun çalışma temposunu takdirle karşıladıklarını belirttiler.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin de Palandöken Caddesi’ndeki yol yapım çalışması, tıpkı Kırmacı’da olduğu gibi, tüm hızıyla sürüyor. Çok uzun zamandan beri pürüzsüz, engelsiz, çukursuz yola hasret kalan vatandaşlar, “Sanki ilk defa yazın sıcak günlerinde başlatılan çalışmalar kış gelmeden, soğuklar bastırmadan biteceğe benziyor. Umarız kaliteli asfalt yol yapılır da, hiç olmazsa bu yıl yaşadığımız sıkıntıyı uzun yıllar tekrar yaşamayız” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.