Dolar 32,4821
Euro 34,7942
Altın 2.490,50
BİST 9.552,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ISI EKSİ 27… SİBİRYA GİBİ!

ISI EKSİ 27… SİBİRYA GİBİ!
21 Ocak 2019 09:13 | Son Güncellenme: 21 Ocak 2019 09:14

ZEMHERİ soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum’da, hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 27 dereceyi gördü. Isınmak için çareler arayan çoğu vatandaş, doğalgazı idareli kullanıyor ve üşümemek için sorunu kalın giysi giymekte, yorgan ve battaniyelere sarılarak gidermekte buluyor.

Sayılı günleri ile bilinen Erzurum’da, yılbaşından itibaren başlayan zemheri dönemi, dondurucu soğuğu ile kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı.

Erzurum’da birkaç geceden beri yaşanan şiddetli soğuklar, cep telefonu ekranlarına da yansıyor.

Erzurum’da sabaha karşı yaşanan sıcak, sıfırın altında 27 derece olarak ölçüldü.

Hava sıcaklığını yansıtan görüntüleri sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, en şiddetli kış mevsimi ve soğukların yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde doğalgaz fiyatlarının indirilmesini, bölgeye kaliteli ve ucuz kömür gönderilmesini istiyorlar.

STK’LAR GÖREVE

Ay sonu doğalgaz faturasının çok daha kabarık gelmesinden ve ödeme güçlüğü içine girmekten korkan vatandaşlar, “Isınmak için doğalgazı kısmadan yakmak, sobalarda da kaliteli kömür kullanmak gerekiyor. Bugünlerde bizim için yakıt, ekmekten bile önemli. Ancak, iki arada bir derede kalmış durumdayız. Doğalgazı yaksak fatura çok kabarık geliyor, ödeme güçlüğü çekiyoruz. Yakmasak donuyoruz. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Soğuk bir bölgede yaşadığımız ortada. Bölge milletvekilleri bir araya gelse, ortak bir yasa teklifi hazırlasa da Meclis’ten geçirse, hiç olmazsa kış aylarında yakıtın her türlüsünde indirim yapılmasını sağlasalar olmaz mı?” diye beklentilerini dile getirirken, kimileri de, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta sonu Erzurum’a gelecek. Erzurum’un başta STK’ları olmak üzere, dernek, vakıf ve cemiyet yöneticileri kendisine içinde bulunduğumuz durumu anlatsalar. Kaldı ki, kendisi de havalimanına ayak bastığında soğuğu hissedecektir. Böylesi bir dönemde Erdoğan’ın Erzurum’a gelecek olması aslında bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor” önerisinde bulundular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.