Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

İSİM AÇIKLANDI, HERKES ŞAŞKINA DÖNDÜ

İSİM AÇIKLANDI, HERKES ŞAŞKINA DÖNDÜ
29 Nisan 2017 10:31

YAKUTİYE Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kurumları (ESMEK) Mahallebaşı Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Yöresel Lezzetler Yarışması’nda, bir “erkek” yarışmacı, çok sayıda bayan rakibinin arasından sıyrıldı ve “çorba kategorisi”nde birinci oldu.

Meslek kurslarına devam eden öğrencileri mesleki görgü ve becerilerinin artması anlamında teşvik etmek, sosyal yönlerini ve girişimcilik ruhunu daha da geliştirmek amacıyla ETSO Binası’ndaki Yakutiye Gençlik Merkezi Solunu’nda düzenlenen “Yöresel Lezzetler Yarışması”na 30 kadar yarışmacı katıldı. erzurumdanhaberler.com Genel Yönetmeni Öztürk Akkök’ün de jüri üyeliği yaptığı yarışma büyük ilgi gördü.

Çorba, anayemek ve tatlı’dan oluşan menüye, çeşitli kıstasları ölçü alarak puan veren jüri, yemeklerin sunumu ve lezzeti karşısında puan verirken hayli zorlandı. Kurs öğretmenlerinden Canan Tuvanç’ın sunumunu yaptığı yarışmayı Yakutiye Kaymakamı Ahmet N. Helvacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ile Yakutiye Halk Eğitimi Merkezi’nin öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Yapılan değerlendirmede, Fikret Çelik adındaki erkek yarışmacının, bayan rakiplerinin arasından sıyrılarak birinci gelmesi, salonda alkışlarla karşılandı. Ödülünü Yakutiye ilçe Kaymakamı Ahmet N. Helvacı’nın elinden alan Fikret Çelik, çok mutlu olduğunu söyledi. Kaymakam Helvacı, bayan rakiplerini geride bırakan Fikret Çelik’i, bir kez daha alkışlatarak gururlandırdı. Dereceye giren yarışmacılara para ödülü, jüri üyelerine de günün anısına birer şilt hediye edildi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.