Dolar 32,3669
Euro 34,9579
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İSPİR’DE SADECE ÇORUH COŞKUN AKMIYOR!

İSPİR’DE SADECE ÇORUH COŞKUN AKMIYOR!
23 Ocak 2020 16:59

ÇOK partili hayata geçildiği tarihten bu yana ilk defa bir  Milliyetçi Hareket Parti’li (MHP) Belediye Başkanı ile tanışan İspir’de, değişim ve dönüşüm rüzgarları esiyor.

Cumhurbaşkanı İttifakı’nın adayı olarak, geçtiğimiz yılın mart ayında yapılan yerel seçimlerde İspir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Coşkun, “bir turizm merkezi haline getireceğim” dediği ve ahdettiği ilçede, ezber bozan çalışmaların altına imzasını atıyor.

SABIRSIZ BEKLEYİŞ

İlçe merkezine 12 kilometre ötede, Çoruh Nehri’nin kıyısında  sondaj çalışması başlatan Başkan Coşkun, o bölgeden gelecek “sıcak su bulduk” müjdesini sabırsızlıkla bekliyor.

OLUMSUZLUKLARI TEK TEK TESPİT ETTİ

Sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda özel ürünleriyle de önemli bir ekonomik potansiyele sahip olan, ancak mevcut değerlerinden yeterince yararlanamayan İspir’de olumsuzlukları tespit eden, seçim döneminde de mevcut sorun ve sıkıntıları çözeceği sözü veren Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, görevi devraldıktan hemen sonra kolları sıvadığını verdiği sözleri tutmaya, vaadlerini bir bir gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

GAZETECİLERİ AĞIRLADI

Göreve geldikten 9 ay sonra “doğum sancısı çeken” hizmetlerini anlatmak amacıyla bir grup basın mensubunu İspir’de ağırlayan ve yaptıkları işleri yerinde anlatan Başkan Coşkun, hedeflerini tespit etmiş olmanın rahatlığı içinde hareket ediyor.

Sanat camiasının yakından tanıdığı, yazıp, okuduğu şiirleriyle tanınan Başkan Coşkun, ilçede yaşadıklarını, neler yaptığını ve ileriye dönük planlarını veciz sözlerle ifade ederken, önemli bir gerçeğe vurgu yaptı, “Belediyelerin ve belediye başkanlarının yapması gereken rutin işler, çok da övünülecek işler değildir. Önemli olan hizmettir, hizmette kalite ve çeşitliliktir” diye konuştu.

MUHTEŞEM GÖRSELLER

Bir uçtan bir uca yaklaşık 140 kilometre toprak büyüklüğüne sahip, 584 kilometre yol ağı olan, 100 mahallesi ve 78 mezrası bulunan İspir’i bayrak motifli ışıklı panolarla donatarak hoş bir görsellik kazandıran Başkan Coşkun, İspir Belediyesi’nin geçmişe yönelik genel bir değerlendirmesi yapıldığında, kurumsallıktan ve çağın gereklerinden uzak, tamamen kişisel ve siyasi vesayetle yönelik bir yapıyla karşılaşılacağının görüleceğini bildirdi.

“Asla bir devri sabık yaratmak niyetinde değiliz” diyen Başkan Coşkun, amaçlarının kurumsallıktan uzak yönetim anlayışından kaynaklanan mağduriyetleri gidermek, bu arada da kurumsal hedefleri olan şeffaf ve üretken bir belediyecilik anlayışını tesis etmek olduğunu söyledi.

Herhangi bir beldede, ister belediye başkanı olsun, ister olmasın rutin hizmetlerin bir şekliyle süreceğine işaret eden Başkan Coşkun, “O beldede başkan olmasa da, rutin hizmetler bir şekilde devam eder, çöpler toplanır, sokaklar temizlenir ve zabıtalar görevlerini yerine getirir. Yani bu ve buna benzer başkanın ve belediyenin görev ve sorumluklarında yapılacak işler çok da övünülecek bir durum değildir” hatırlatması yaptı. Başkan Coşkun, daha sonra şöyle konuştu:

KURTULUŞ TURİZMDE

“- İspir’in, hatta Erzurum’un kurtuluşunu turizmde görüyorum. Çalışmalarımızı da bu hedefler doğrultusunda sürdürüyoruz.  Kaçkar Dağları’nın güney yamaçlarında yer alan Ayder Yaylası ve hinterlandı her türlü iklimsel olumsuzluklara rağmen yıl ortalaması bir milyon turist ağırlamaktadır. Ayder, İspir merkezden yaklaşık 240 kilometre ötededir, bize bu haliyle uzaktır. Ancak 18 kilometrelik bir yol ile Çamlıhemşin’in, Çamlıkaya’ya bağlanması halinde mesafe çok kısalmakta, 60 kilometreye kadar düşmektedir. Bu durum turisttir, bu durum kazançtır, bu durum paradır, dolayısıyla bölgesel ve ulusal kalkınmadır. İspir Belediyesi olarak gerekli girişimlerimizi hem Erzurum Valiliği, hem de Rize Valiliği nezdinde yaptık. O yol bahar aylarında muhtemelen yapılacaktır.”

HEDEF 100 BİN KİŞİ

Yedi Asırlık Tarihi Miras İspir Panayırı (DERİ); 45 gün içerisinde inşa edilen Doğu Anadolu’nun en görkemli organizasyon platosunda gerçekleştirdiklerini, 10 günde  yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, bu yıl Çoruh Nehrinde yapılan tahkimat ve düzenlemeler oluşturulan alanda, 10 ülkeden yaklaşık 100 bin kişiyi misafir edeceklerini bildirdi.

Bir ay sürecek olan organizasyonda ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi sanatçıların, işadamlarının katılacağı panayırda, TURSAB Çalıştayı, 4. Plastik Sanatlar Çalıştayı, Çoruh Su Sporları, boğa güreşleri, rahvan at yarışları, Of-Road  Türkiye Şampiyonası Kuzeydoğu Ayağı gibi çok sayıda etkinliklere ev sahipliği yapacaklarını da kaydeden Başkan Coşkun, “Sondajı devam eden Çoruh Nehri kıyısında İlçe merkezine 13 kilometre mesafede olan termal su çalışmalarımız devam etmektedir. Aklım, fikrim, gözüm, kulağım o çalışmadan gelecek müjdede. Eğer umduğumuz sıcaklıkta, debisi yüksek bir kaynak bulabilirsek, Çoruh’un çevresinde önemli yatırımlara start verecek, İspir’i önemli bir turizm merkezi yapacağız” dedi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Mustafa kaya dedi ki:

    ispire hizmet şeref sözümdür demişti ve aynen dediği yolda giden yiğidin adıdır Ahmet coşkun bilen bilir gardas lakin bilmek istemeyen lerin tek derdi fitne ve ficur üretmek tir şevkin kırılmasın yiğidim allah hizmet yolundaki emeklerini daim kılsın yanındayız bizler taşa etme Ahmet başkanım