Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

İSPİRLİ KADINLAR ALTIN MARKA

İSPİRLİ KADINLAR ALTIN MARKA
9 Aralık 2020 18:09

ERZURUM’un başta kuru fasulyesi olmak üzere, balı, pekmezi, Çoruh’u ve doğal güzellikleri ile ünlü ilçesi İspir’de kadın rüzgarı esiyor. İlçe kadınlarının bir araya gelerek kurdukları,  Erzurum’un ilk kadın kooperatifi olarak kayıtlara geçen Hanımeli Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi, İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesin’de “Yılın Kadın Girişim Projesi” kategorisinde Altın Marka ödülünü aldı.

ÖDÜLÜ BAYAN COŞKUN ALDI

Geçtiğimiz Pazartesi (7 Aralık) günü İstanbul Bomanti Hilton’da, pandemi kural ve koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen ve bazı kanallardan canlı yayınlanan ödül gecesinde, Hanımeli Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi adına Kurucu Başkanı İpek Merve Coşkun ödül aldı.

ÇOK YÖNLÜ MÜCADELE VERİYORUZ

Ödülü almak üzere sahneye davet edilen İlçe Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un da eşi olan İpek Merve Coşkun “Bize Erzurumlu Kara Fatmalar’dan, Nene Hatunlar’dan miras kalan azimle; psikolojik, sosyolojik ve ekonomik mücadele veriyoruz. Bu mücadelede benim yol arkadaşlarım İspirli kadınlar. Bize layık gördüğünüz Altın Marka  ödülü ile başarılarını taçlandırmış oldunuz. Kooperatifimize bu ödülü layık görenlere gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YATIRIMCILARI DAVET ETTİ

İspir’in gerek iklimi, gerek Karadeniz bağlantı yolu üzerinde oluşu, gerekse doğal güzellikleri ve biri birinden ilginç ürünleriyle yatırım yapmaya çok müsait bir kadim ilçe olduğunu belirten bayan Coşkun “İş insanlarına buradan sesleniyorum. Anadolu’nun en bakir topraklarından biri olan İspir, yatırımlarınızı bekliyor. Yapılacak yatırımlarla İspir’in çalışkan kadınları üretimdeki gücünü gösterip hem kent ve hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyor” dedi ve şöyle devam etti:

 “Dünyada Ana yani kadın kelimesini isminde barındıran  tek coğrafya olan Anadolu’nun cefakar anaları, vefalı kadınları, üretime her daim katkıda bulunmak isteyen kızları adına bu ödülü aldım. Kadının gücünü İspir’den tüm dünyaya göstermek amacıyla bir yıl önce girdiğimiz bu yolda bize inanan, güvenen ve her daim arkamızda duran Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan nezdinde tüm yetkililere teşekkür ediyorum.”erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.