Dolar 32,5158
Euro 34,6136
Altın 2.489,76
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C

İŞTE KARE KARE TUZLASPOR MAĞLUBİYETİNİN NEDENLERİ!

İŞTE KARE KARE TUZLASPOR MAĞLUBİYETİNİN NEDENLERİ!
28 Ekim 2016 18:29

spor-manset

 

Geçtiğimiz çarşamba günü oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında kendi evinde Tuzlaspor ile karşılaşan ve 4-1 gibi ezici bir skorla sahadan boynu bükük ayrılan BB Erzurumspor’da mağlubiyetin nedenlerini ERZURUMDANHABERLER / SPOR SERVİSİ analiz etti.

ERZURUMDANHABERLER / SPOR –  Gruplara kalma arefesinde, Tuzlaspor’la karşılaşan, yendiği takdirde Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalacak olan BB Erzurumspor, rakibine mağlup olarak büyük bir fırsatı geri tepti.

Turu geçmesi halinde 4 takımın oluşturduğu gruplara kalmayı garantileyecek olan mavi beyazlılar büyük bir gelir kaynağını elinden kaçırdı. Sahasında ağırladığı rakibine farklı yenilen BB Erzurumspor böylece yayın ve iddia gelirlerinden de oldu.

Spor Servisimizin hazırlamış olduğu foto/analiz ile mağlubiyetin nedenleri masaya yatırıldı. İşte o sebepler…

1

Maçın 13. dakikasında soldan gelen ortada defansın hatasını iyi değerlendiren Ozan Papaker Sinan Morgil’in kademesine rağmen kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi. Eğer Ozan topa vuramamış olsaydı arkadan gelen Tuzlaspor’un 7 numarası Sadık, meşin yuvarlağı zorlanmadan ağlara gönderebilirdi. Maçın henüz başında yapılan bu hatalar silsilesi geri kalan dakikalar içinde S.O.S  sinyali verdi.

2

İlk golün şokunu henüz üzerinden atlatamamış olan mavi beyazlılar 18. dakika da gelen golle beraber işini iyice zora soktu. Atak yönüne göre sağ köşe yönünden kullanılan korner atışında ilk golde olduğu gibi yine rahat bir vuruş yapan Tuzlasporlu futbolcu defansın hatasını affetmedi. Foto/analiz ekranında göründüğü gibi 3 mavi beyazlı futbolcunun bir futbolcuya yönelmesini fırsata çeviren Nihat Yılmaz farkı ikiye çıkardı.

3

Maçı belkide kopma noktasına getiren pozisyonda takımın tecrübeli ismi ve bel kemiği konumunda olan Doğan Can 27. dakikada gördüğü sarı kartın ardından 39. dakika da ikinci sarı kartı görmesiyle beraber takımını 10 kişi bıraktı. Rakip yarı alanda tehlike arz etmeyen bir pozisyonda yapılan sert müdahale sonucunda Haken Ali Zağlı ikinci sarı kartını çıkardı ve Doğan Can’ı oyundan ihraç etti.

4

2-0’dan sonra hemen reaksiyon gösteren mavi beyazlılar golden 3 dakika sonra yani 21. dakika da Nobre ile farkı bire indirip devreye de bu skorla girse de ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. Dakikalar 49’ü gösterdiğinde sağdan yapılan ortaya şık bir vuruş yapan Arif Şahin farkı tekrar ikiye çıkardı. BB Erzurumspor, sağdan yapılan orta da rakibinin iki katı futbolcuyla savunmada olsa da gole engel olamadı. Maç boyunca defans zafiyeti bu pozisyonda da kendisini gösterdi.

5

Maçın fişini çeken gol 84. dakika da geldi. BB Erzurumspor, yine rakibinin iki katı oyuncu ile savunma yapmasına rağmen gole engel olamadı. Son maçlarda takım savunmasında alarm veren Dadaşlar bu maçta bu problemin faturasını ağır ödedi.

Şampiyonluk yolunda ilerleyen ve sezona 1. Lig parolası ile başlayan mavi beyazlılar eğer bu hedefe ulaşmak istiyorsa defans zafiyetini bir an önce gidermeli ve bundan sonra evinde oynayacağı tüm maçları kayıpsız geçmeli. Öte türlü bir üst lig hayalleri başka bir bahara kalabilir…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.