Dolar 32,5139
Euro 34,9434
Altın 2.435,50
BİST 9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İSTİKLALİN, İSTİKRARIN, İSTİKBALİN ADRESİ; ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

İSTİKLALİN, İSTİKRARIN, İSTİKBALİN ADRESİ; ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
16 Temmuz 2017 23:02 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2017 06:56

ÖNÜMÜZDEKİ eğitim yılında 61’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Atatürk Üniversitesi, tesis ettiği huzur ve güven ortamı ile göz dolduruyor, dikkat çekiyor, dolayısıyla 7’den 70’e herkesin ilgisini üzerinde topluyor.

Ülkemizin oldukça eski ve köklü eğitim kurumlarından birisi olan, kimileri tarafından “üniversite kuran üniversite” diye de adlandırılan, en çok da “Doğu’dan yükselen güneş” sözüyle bütünleşen Atatürk Üniversitesi, bugünlerde hem yenileniyor ve hem de yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor.

Ülkemizin her şehrinde üniversite var, ama adını Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almış, “tek” üniversite olma özelliğine sahip Atatürk Üniversitesi, sadece taşıdığı isim nedeniyle değil, aynı zamanda sahip olduğu imkanlar ve özellikler bakımından da farkını, farklılığını, büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

EN GEÇ 10 DAKİKADA FAKÜLTEDE

Bir kampüs üniversitesi olan Atatürk Üniversitesi’nde, en uzak fakülte, öğrenci yurtlarına en çok 10 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor.

Huzur ve güven ortamının tesis edildiği, öğrencisinden akademisyenine, idari personelinden hizmetlisine varıncaya kadar, herkesin uyum içinde çalıştığı “ender” eğitim kurumlarından birisi olan Atatürk Üniversitesi’nde; geçtiğimiz yıl kayda değer, önemli sayılabilecek bir adli vakanın yaşanmamış olması, bir büyük farklılık ve ayrıcalık olarak göze çarpıyor.

Ailelerin, ana-babaların çocuklarını inançla, huzurlu şekilde gönderebilecekleri eğitim kurumlarının başında gelen Atatürk Üniversitesi, verdiği kaliteli eğitim ve hizmet ile de göze batıyor.

KENDİMİZİ SADECE DOĞU İLE SINIRLANDIRMIYORUZ

Geçtiğimiz yıllarda temelleri atılan yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Atatürk Üniversitesi’nin bambaşka bir çehreye bürüneceğinin sinyalleri şimdiden veriliyor.

“Biz, ülkemizin Doğu’sunda yer alan, kadim şehir Erzurum’da bulunan bir üniversiteyiz, ama kendimizi asla Doğu ile sınırlandırmıyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hedeflerinin uluslararası boyutlu olduğu belirtiyor.

Atatürk Üniversitesi’ni, “ülkemizin Doğu’ya açılan kapısı” olarak da tanımlayan Rektör Çomaklı, “Erzurum’un her işinde biz varız” diyerek, iddiasını koyuyor orta yere.

Bir “kültür ve medeniyet şehri” olarak da tanımlanan Erzurum’u, ekonomik anlamda çok daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olduklarını belirten Çomaklı, “Sadece şu kadarını söyleyeyim ki, Erzurum’u, Atatürk Üniversitesi’ni tercih eden, pişmanlık duymaz” dedi ve erzurumdanhaberler.com’a şu değerlendirmeyi yaptı:

ÜNİVERSİTEYİ YENİLİYORUZ

“- Üniversitemizi sanki de yeniliyoruz. Miadını doldurmuş eski binaları yıkarak, yerlerinde çağın gereklerine uygun yeni fakülte binaları inşa ediyoruz. Hali hazırda 17 büyük inşaatın yapımı tüm hızıyla sürüyor. Atatürk Üniversitesi olarak Konaklı Yaylası’nda yapımını başlattığımız gözlemevi ve de Ilıca Yolu’ndaki bilim, müze, doğa, tarih ve eğitim parkı ile ayrıcalığımızı orta yere koyuyoruz. Atatürk Üniversitesi, çok yakın bir gelecekte çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğü, uluslararası bir üniversite halini alacak. Bu iki proje, sadece üniversitemizin değil, aynı zamanda ülkemizin de bilimde, eğitimde, teknolojik alanda, kültürde ve pek tabi ki sanatta üst seviyelere tırmanmasına vesile olacak. Atatürk Üniversitesi çok yakın bir gelecekte adından en çok söz edilen bir üniversite halini alacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.