Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İYİ PARTİ ADAY ADAYLARI MERCEK ALTINDA!

İYİ PARTİ ADAY ADAYLARI MERCEK ALTINDA!
9 Mayıs 2018 18:59 | Son Güncellenme: 9 Mayıs 2018 20:53

İYİ Partisi’de aday tespiti için çalışmalara hız verildiği ve Ankara’da oluşturulan komisyonlarda 16 aday adayının büyüteç altına alındığı öğrenildi.

İkisi kurucular kurulu üyesi olmak üzere, toplam 16 aday adayı bulunan İYİ Parti’de, diğer illerin adayları gibi, Erzurum’un 6 adayını da belirlemek amacıyla farklı yöntemlere başvurulacak.

Aday listelerini sağlıklı oluşturabilmek için, anket çalışmasından, teşkilat yoklamasına kadar değişik yol ve yöntemlerin deneneceği İYİ Parti’de, Erzurum insanının çok yakından bildiği ve tanıdığı isimlerin bulunuyor oluşu, ilgiyi ve merağı artırıyor.

HEPSİNİN İL BAŞKANLIĞI TECRÜBESİ VAR

Meral Akşener’e destek vermek amacıyla partisi MHP’den istifa eden, Ülkücü Camia’nın yakından bildiği, toplum tarafından da iyi tanınan, kişiliğinden ödün vermeyen, duruşuyla “dadaş” sıfatını üzerinde hakkıyla taşıyan önceki İl Başkanı Zekai Kaya ile yine bir zamanlar MHP İl Başkanı olarak Erzurum’da yaptığı çalışmalarla hafızalarda derin izler bırakan, siyasetin deneyimli ismi Cezmi Polat’ın aday adayı başvurusunu yaparak bekleyişe geçtiği İYİ Parti’de; yaptığı başvurusuyla birlikte Erzurum’da en çok konuşulan isimlerden birisi haline gelen Vahit Bingöl’ün de aday listesinde kuvvetle muhtemel yer alabileceği tahmin ediliyor.

SİYASETTEN UMUT KESENLERİ HEYECANLANDIRDI

Siyasete 16 yıl ara verdikten sonra, Meral Akşener’in çıkışıyla birlikte oluşturduğu sinerji ve heyecana kapılan, ardından da “nerede kalmıştık” diyerek İYİ Parti’den aday adayı olan Vahit Bingöl’ün, aday gösterilmesi halinde; kolay pes etmeyen yapısı ve tecrübesiyle, Erzurum siyasetine farklı bir soluk ve heyecan getireceği belirtiliyor.

İYİ Parti’den aday adayı oluduğ haberinin duyulmasıyla birlikte, Erzurum’da özellikle de “siyasetten umudunu kesmiş” çoğu insanı heyecanlandıran ve “umut” haline gelen Vahit Bingöl’ün aday listesinde yer almasının, siyasi rakiplerinin işini hayli zorlaştıracağı da ifade ediliyor.

EN MÜCADELECİ MÜDÜR

İYİ Parti’nin bir başka tecrübeli ismi olan, döneminin “en mücadeleci” Milli Eğitim Müdürü olarak sık sık ülke gündemine gelen, başlattığı hukuk mücadeleleriyle de adından sıkça söz ettiren Fevzi Budak’ın da aday listesinde yerini almasının sürpriz sayılmayacağı ifade ediliyor.

Genel Başkan Meral Akşener’in, “İYİ Parti’de kadın kontenjanı en az yüzde 25 kadar olacak” talimatıyla birlikte listeye girme şansı hayli yükselen Erzurum’un 3 kadın aday adayından en heyecanlısı ve isteklisi, mesleğinin başarılı isimlerinden birisi olan Eczacı Canan Uçar, dur durak bilmeden çalışıyor.

ASRIN NENEHATUNU

Kendisini “mütevazi ve alçakgönüllü Erzurum kadınının sesi” olarak gören, “siçilir de Meclis’e girersem, kadınlarımızın haklarını korumak ve kollamak boynumun borcu olacak” diyen Canan Uçar’ı, yılmayan azmi ve mücadelesi nedeniyle arkadaşları “asrımızın Nenehatunu” diye tanımlıyor.

AVRUPA ÖDÜLLÜ İŞADAMI

İzmir’de kurduğu, sık sık Avrupa’dan ödüller alan ülkemizin yüzakı tesisleriyle Erzurum’un gururu halini alan İşadamı Melih Kırpınar da, aday listesinin bir başka “şanslı” isimi.

Sektöründe çok iyi tanınan, özellikle kırsal alanda bıraktığı intiba ve izlenim ile de “köylülerin umudu” olma özelliğini koruyan Melih Kırpınar, sadece İYİ Parti’nin değil, “Erzurum’un da şansı” olarak gösteriliyor.

BEYEFENDİ BİR KİŞİLİK

Erzurum’un sevilen bürokratlarından olan, TMO Bölge Müdürlüğü ve  Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan, beyefendi kişiliği ile milliyetçi camianın sevilen isimlerinden Ömer Özden de, “siyasette ben de varım” demiş, İYİ Parti’den yola çıkmıştı. erzhaber

YORUMLAR

  1. Fatih demir dedi ki:

    Erzurum sizinle hak ettiği gerçek değer ikinci doneminuzde zirveye taşıyacak insallah