Dolar 32,4987
Euro 34,5779
Altın 2.477,99
BİST 9.551,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 18°C

İYİ PARTİ İL BAŞKANI TERZİOĞLU: ETSO’NUN SESİ NİYE ÇIKMIYOR?

İYİ PARTİ İL BAŞKANI TERZİOĞLU: ETSO’NUN SESİ NİYE ÇIKMIYOR?
6 Aralık 2019 15:49 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2019 15:52

OLAĞAN basın toplantılarının birisini daha parti binasında düzenleyen İYİ Parti İl Başkanı Haluk Terzioğlu, şehrin gündeminde yer alan olayların bir değerlendirmesini yaptı, uçak sefer sayısının azaltılması ve uçak bilet fiyatlarının fahiş hale gelmesinden iktidar milletvekillerini sorumlu tuttu, bu arada şehrin demografik yapısının da hızla değiştiğine, değiştirildiğine dikkati çekti. Değerlendirme yaparken Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na da (ETSO) gönderme yapan Başkan Terzioğlu, “Lütfü Yücelik nerede, yaşanan olaylar karşısında ETSOnun sesi neden çıkmıyor” diye sordu.

Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir’in geçtiğimiz haftaya damgasını vuran ve gündem oluşturan  önerisinden hareketle sözlerine başlayan Başkan Haluk Terzioğlu, “Uçakların inmediği havalimanın adını Recep Tayyip Erdoğan havalimanı koyalım, gitsin” dedi. Kinayeli sözlerle Ak Parti Erzurum Milletvekilleri’ne yüklenen ve “Vekillerimiz, nasıl kötü yönetim yapılır, bunu bizlere gösteriyorlar” diyen Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

DERDİMİZ, TASAMIZ BİTTİ!

“- Erzurum’a yönelik uçak seferlerinin sayısı, kış sezonunun başladığı şu günlerde artırılması gerekirken, azaltılıyor. Oysa yaz sezonu başladığında, Analya’ya düzenlenen uçak seferlerinde ciddi artışlar yapılıyor. Bu çelişkiyi anlamakta zorlanıyoruz. Havalimanına uçakların iniş-kalkışlarına kolaylık sağlayan ILC cihazlarını, ‘CAT-3’ü kuracağız’ diyerek söktü, ama dedikleri sistemi hayata geçiremedi, sezonun başında elimizi, kolumuzu bağladılar. Bu da yetmiyormuş gibi, sayın İbrahim Aydemir, havalimanının adının değiştirilmesini önerdi. Derdimiz, tasamız bitti bir havalimanının adını değiştirmek mi kaldı?”

Erzurum’un çok önemli bir sorun ile karşı karşıya bulunduğunu, nüfusun yapısını değiştirmeye yönelik adımların atılmasına seyirci kalındığını kaydeden, “Bunun sonucunu 7 Haziran seçimlerinde gördük. Erzurum’dan ilk defa bir HDP’li milletvekili çıktı” hatırlatması yapan Başkan Terzioğlu, şunları söyledi:

ETSO NEREDE, NE YAPIYOR?

“- Erzurum yıllardan beri kaliteli göç veriyor. Beyin ve sermaye göçünün hızlanarak arttığı son yıllarda bir el sanki demografik yapıyı değiştirmek için çabalıyor. Bunun sonucunda Erzurum’dan HDP bir milletvekili çıkartacak güce erişti. Önümüzdeki yıllar için neler olur, düşünmek bile istemiyor insan. Erzurum’un önemli sivil kitle örgütlerinin başında gelen Ticaret ve Sanayi Odası ne yapıyor,, Lütfü Bey (Yücelik) nerede, neden sesleri çıkmıyor. Şehrin meselelerinin gündeme taşınmasında bir İYİ Parti var. Erzurum insanı mutluymuş, hayatından memnunmuş. Gelsin de kahvehaneleri bir görsün, oradaki gençlerle konuşsunlar bakalım kim mutlu? Bu şehirde yaşamak için bir sebep olmalı. Ekonomi ortada, hayvancılık bitti. Erzurum’da çoğu kimse yaşamak istemiyor. Bir zamanların mağrur, görkemli şehri Erzurum, o mağrur şehrin kasabası haline geldi.”

HANİ MİLLETİN KIRAATHANESİ OLACAKTI!

Halkın alım gücünün giderek düştüğünü, piyasayı ucuz ve kalitesiz malların doldurduğunu, Karadeniz’den bile en ucuz balıkların Erzurum’a gönderildiğini savunan Başkan Terzioğlu, “Ak Parti’nin en önemli seçim vaadlerinden biri millet kıraathaneleriydi. İnsanlar o kıraathanelerde bedavaya çay içecek, kek yiyecekti? Durmadan millet bahçesi açanların aklına o kıraathaneler neden gelmiyor?? Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 bütçesi 1 katrilyon 300 trilyon lira olarak belirlendi. Bu bütçenin kaç lirası faiz giderlerine ayrıldı? Bütçede yatırım giderleri ne kadar? Erzurum Belediyesi bizimdir, halkın malıdır. Geleceğimizi ipotek altına almaya kimsenin hakkı yoktur. Bir viyadük yaptılar. Güya trafik rahatlayacaktı. Bunların şehri yönetemediklerini biliyorduk, Türkçe’yi bilmediklerini de öğrenmiş olduk. Viyadük, iki dağ arasındaki vadi üzerinden geçen köprü demek. Bizim viyadüğümüz de galiba öyle birşey” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

  1. Sunmani yıldırım dedi ki:

    Cok şükürki aylardir atanmana rağmen Erzurum’un yarari icin bi açiklama yaptin umarim Boyle eleştirilerin arkadi gelir Erzurum’da muhalefet olduğunun farkina varmişsindir