Dolar 32,4708
Euro 34,5326
Altın 2.472,05
BİST 9.567,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
20°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 20°C

KADAYIF DOLMAMIZA YUNANİSTAN ÇENGELİ

KADAYIF DOLMAMIZA YUNANİSTAN ÇENGELİ
11 Mayıs 2019 20:20

“BİZİM” diye övündüğümüz, tadı damaklarda iz bırakan kadayıf dolmamızı Yunanlıların sahiplendiği ve hatta Avrupa’da kendi ülkeleri adına tescillediği öğrenildi.

Erzurum’un marka değerlerinden olan kadayıfçı Muammer usta ile yaptığımız, büyük de beğeni toplayan söyleşiden sonra, Belçika’da yaşayan Erzurumlu Fatih Uygan hocamızın gönderdiği fotoğraflar, tanıtım ve değerlerimize sahip çıkma noktasında ne kadar beceriksiz ve yetersiz olduğumuzu gözler önüne serdi.

Kültür ve turizm alanında benzersiz değerlere sahip olan Erzurum’un, bu değerlerden yararlanmayı bir türlü becerememesi, çoğu insanda “sanki bir yerlerde hata yapıyoruz” duygusunu, şimdilerde çok daha fazla hissettirmeye başladı.

Gurbette, memleket özlemini her şekliyle hisseden Erzurumlu Doç. Dr. Fatih Uygan, Belçika marketlerinde Yunan ürünü(!) olarak satılan kadayıf dolmasının fotoğraflarını bize ulaştırırken, “İki dolmanın fiyatı 3’5 Euro, yani bizim paramızla yaklaşık 25 lira” hatırlatması yapmaktan da geri durmamış.

Bizim olan her şeyi, başta da adalarımızı sahiplenen Yunanistan’ın, Türk mutfağının seçkin ürünlerine de, “bizim” diyerek sahip çıkması ve kendi adına tescillemesi, özellikle Avrupa’da yaşayan ve olup, biten her şeyi daha çıplak gözle gören vatandaşlarımız tarafından hayret, şaşkınlık ve üzüntü ile karşılanıyor. erzhaber

https://youtu.be/RU_XbRN5Kf8

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.