Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

KADINLARIMIZI BAŞ TACI YAPMALIYIZ

KADINLARIMIZI BAŞ TACI YAPMALIYIZ
5 Aralık 2020 17:35

KURULUŞUNU tamamladıktan sonra, siyaset sahnesine hızlı giriş yapan DEVA Partisi Genel Başkan’ı Ali Babacan’ın oluru ve onayı ile Erzurum Kurucu İl Başkanı olan, ataması yapıldıktan hemen sonra kolları sıvayan, bir yandan yönetimini oluşturmak, diğer yandan ilçelerde teşkilatlarını kurmak amacıyla hummalı bir çalışmanın içine giren, bu arada Narman’da çabuk çabuk bir kongre düzenleyerek, partisinin “ilk ilçe kongresini yapan il başkanı” sıfatını da kazanan ve kısa zamanda gözde il başkanlarından biri haline gelen Vahit Bingöl, kadınların yaşadığı sosyal ve ekonomik sıkıntılara yönelik daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

MUHALEFETİ FİŞEKLEDİ

Erzurum’un siyaset sahnesinde duyduğu “muhalefet boşluğu”nu atakları, yakın markajı seven tavrı, yaşanan salgını hiçe sayarak ilçe çıkartmaları ve vatandaşa samimi yaklaşımı ile dolduran, bu haliyle de diğer muhalefet partilerini fişekleyen Vahit Bingöl, kadın ağırlıklı bir siyaset güdeceğinin de sinyallerini verdi. 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Vahit Bingöl, kadınlarımızın yaşadığı problemlere daha köklü çözümler üretmemiz gerektiğini kaydetti.

KADIN GÜCÜNDEN FAYDALANAMIYORUZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimlerinden birisi olan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86’ncı yıl dönümünde kadınlara hak ettikleri değeri veremediğimizi belirten Başkan Bingöl, açıklamasını “Kadınlarımız, ayrımcılığın en büyük zulmünü yaşıyor. Ülkemiz başta olmak üzere dünyada kadınların şiddet mağduru olması, cinayetlere kurban gitmesi bunun en baş göstergelerinden biridir. Kadının değiştirici ve dönüştürücü gücünden yeterince faydalanamıyoruz ve bunun eksikliğini sosyal hayatın her alanında hissediyoruz. Oysa kadınların olmadığı bir siyasi ve sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez” diye sürdürdü.

TOPLUMSAL DUYARLILIK HAD SAFHADA OLMALI

Kadınlarımızın yaşadığı problemlere daha köklü çözümler üretmemiz gerektiğini kaydeden Vahit Bingöl, “Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensupları olarak kadın haklarına yönelik toplumsal duyarlılığımızı had safhaya çıkarmamız şarttır. Aksi halde kadınların baş tacı yapılmadığı toplumlarda, parlak bir gelecekten de bahsedilemez.  Bu düşüncelerle şiddet kurbanı olan, vazife başında öldürülen kadınlarımız başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.