Dolar 32,5492
Euro 34,8712
Altın 2.429,70
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

KALKINMA BAKANI, “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE DESTEĞİMİZ SÜRECEK!”

KALKINMA BAKANI, “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE DESTEĞİMİZ SÜRECEK!”
30 Aralık 2016 06:10

BİR dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir süre önce Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular.

LÜTFİ ELVAN’DAN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Yeni görevinden dolayı Rektör Ömer Çomaklı’yı tebrik eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Atatürk Üniversitesi’nin kadim bir üniversite olduğunu hatırlattı, “Doğu Anadolu’nun merkezinde yer alan Atatürk Üniversitesi, Erzurum’un da gözbebeğidir. Üniversitemizin 60’ncı kuruluş yıldönümününü geçtiğimiz günlerde kutladığını da göz önünde bulundurulursa, bu güzide üniversitemiz, eğitim yuvası olmasını yanında, tarihi önemiyle de öne çıkıyor. Bu tecrübe, daha çok bilimsel çalışma ile bir araya geldiğinde Atatürk Üniversitesi’nin, dünya çapında bir eğitim yuvası olacağından hiç kuşkumuz yok. Biz de bakanlık olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Doğu Anadolu Gözlemevi örneğinde olduğu gibi, gelen önemli projelere desteğimizi asla esirgemiyoruz. Sayın hocamızın da ilerleyen zamanda üniversitenin çıtasını daha da yükselteceğinden kuşkum yok” dedi.

AKDAĞ’DAN ÇOMAKLI’YA FETÖ TEBRİĞİ

Kalkınma Bakanı ile beraber programlara eşlik eden ve bir bakıma evsahipliği yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın ferasetli duruşunun bir benzerini de Atatürk Üniversitesi’nde gösterildiğini belirtti, “Nadide kurum, bu hastalıklı yapıdan tamamen temizlendi” diye konuştu. Bakan Akdağ; “Atatürk Üniversitesi’ne sirayet etmiş bu hain örgüt unsurları kısa sürede temizlendi ve üniversite eğitim ve araştırmalarına ara vermeden devam etti. Bu araştırmalara ve çalışmalara biz de bakanlık olarak elimizden gelen tüm desteği sağlama gayreti içerisindeyiz. İlaç hammaddesi üzerinde yapılan çalışmalar gerçekten çok başarılı. Atatürk Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇOMAKLI: BİLİMSEL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri ve bürokratları Atatürk Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Rektor Ömer Çomaklı, yaptıkları çalışmaları anlattı. “Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci sayısı, Açık Öğretim Fakültesi’yle beraber yaklaşık 300 bini buldu” hatırlatması yapan Rektör Çomaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- ATATEKNO, AR-GE çalışmalarına devam ediyor. Ziraat Fakültesi çiftçimiz ile daima iç içe, Erzurum’un tarım ve hayvancılık noktasında eski günlerine geri dönmesi için üniversite olarak elimizden geleni yapıyoruz. İlaç sanayisinde çok yakında adımızdan söz ettirecek çalışmalarımız devam ediyor. Doğu Anadolu Gözlemevi’miz, Avrupa’ya konuşlanmış en büyük gözlemevi. Görevi devralmamızın üzerinden henüz daha birkaç ay geçmesine rağmen projelerimizi yavaş yavaş hayata geçirmeye başladık. İlerleyen zamanlarda Atatürk Üniversitesi’nin marka kalitesini arttıracak ve adından sık sık söz ettirecek projelerimizi de hayata geçirmeye başlayacağız.”

Ziyaretin ardından Bakanlara hediyeler takdim eden Çomaklı, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, konuklarını uğurladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.