Dolar 32,3695
Euro 35,0050
Altın 2.325,46
BİST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KARATAŞ: BİZ DE İNDİRİM İSTİYORUZ

KARATAŞ: BİZ DE İNDİRİM İSTİYORUZ
1 Kasım 2017 20:36

ERZURUM TROPİKAL BİR BÖLGEDE YER ALMIYOR!

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Naim Karataş, Bayburt ve Gümüşhane’de uygulanan doğalgaz indiriminin Erzurum’da da yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan MHP il Başkanı Naim Karataş, “Erzurum, tropik bir bölgede yer almıyor. Soğuğu en çok hisseden ve yaşayan bir il olan Erzurum’da kış aylarında her aile donmamak için en az 400-500 lira harcamak zorunda” hatırlatması yaptı.

Başkan Karataş’ın yazılı açıklaması aynen şöyle:

AKLA GELEN İLK İL ERZURUM

“- Kar ve soğuk denildiğinde ilk akla gelen illerin başında yer almaktayız.

En uzun ve en sert kış aylarının yaşandığı bir ilde yaşamaktayız.

Kar ile boran olan bu şehirde, çok iyi ısınmak için değil, donmamak için aylık en az 400 ila 500 TL arasında doğalgaz faturası ödemek zorundayız.

Dahası, kış aylarında içeceklerin donmaması için buzdolabına konulduğu bir memlekette yaşamaktayız.

Eksi 40 dereceyi bulan soğukla yokluk içinde mücadeleye etmeye çalışan Erzurumlunun doğalgaz indirimi hakkı yok mudur?

Kış aylarında akşam saatlerinde havadan dökülen suyun yere dökülmeden havada donduğu bir şehri yöneticiler neden görmezden gelirler?

Sert geçen kış aylarını hastalanmadan atlatabilmek için maddi sıkıntı içerisine giren Erzurumluyu yöneticiler neden görmezden gelirler?

Devletine ve milletine her zaman sahip çıkan, hükümetini en iyi şekilde destekleyen Erzurum’u görmezden gelen bazı yöneticiler bilmelidirler ki; Palandöken dağındaki Ejder tepesinin yüksekliği 3 bin 176 metreyi, ova ve platoların denizden yüksekliği 2 bin, dağların yüksekliği ise 3 bin metreyi aşmaktadır. Bu nedenle ilimizde en sert kışlar yaşanmaktadır.

Gerek sosyal yapımız, gerek kültürel dinamiklerimiz nedeniyle soğuk memleketin sıcakkanlı insanları olsak ta, doğalgaz indiriminden faydalanmak diğer iller kadar bizimde hakkımızdır.

Bayburt ve Gümüşhane illerimizde yapılan %9 luk doğalgaz indirimi, Erzurum da da uygulanmalıdır.

Aksi takdirde kişiye özel memleket meselesi olduğu kanısına varabiliriz. Bizim Maliye Bakanımız yok diye mi bu tür bir ayrımcılık yapılmaktadır sorusu aklımızdan çıkmamaktadır.

Gerçek olan ilimizde yaşanan kış aylarının insanlarımızı çok zor durumda bıraktığıdır.

Sosyal devlet olmanın bir kuralı olarak hükümetin, vatandaşlarının yaşam kalitelerini artırmak ve onların yaşamlarını refah içerisinde sürdürmelerini sağlamakla yükümlü olduğunu bildiğimizden dolayı, yetkililerin bu konuya en kısa sürede olumlu cevap vereceklerini umuyoruz.

2016 yılında da milletvekilimiz Prof. Dr. Kamil Aydın’ın Meclis kürsüsünden dile getirdiği, vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracak olan bu uygulamanın, vakit kaybetmeden hayata geçirilmesini, hükümetin bu konuda bir an önce adım atmasını beklemekteyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.