Dolar 32,5474
Euro 34,9987
Altın 2.434,94
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

KARDEŞ ŞEHİR OLMANIN GEREKLERİ YERİNE GETİRİLMELİ!

KARDEŞ ŞEHİR OLMANIN GEREKLERİ YERİNE GETİRİLMELİ!
28 Kasım 2018 17:30 | Son Güncellenme: 28 Kasım 2018 18:29

GEÇTİĞİMİZ haftalarda, görevi sona eren ve İran Dışişleri Bakanlığı’nda görevlendirilen Hossein Ghasemi’nin yerine İran’ın Erzurum Başkonsolosu olarak atanan, daha önce de ülkesini Fransa ve Hollanda’da maslahatgüzar olarak temsil eden Sajad Soltanzade, Erzurum ile her türlü işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti, “Bildiğim kadarıyla Erzurum ve Tebriz karşılıklı olarak kardeş şehir ilan edilmiş. O zaman kardeş şehir olmanın gerekleri yerine getirilmeli. Her iki ülke olarak biri birimize mecburuz. Kalkınmamızın, sorunları aşmamızın yolu dayanışma ve işbirliğinden geçiyor” dedi.

İran Başkonsolosluğu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin daveti üzerine, Erzurum Basını’nın duayen ismi Kadir Sabuncuoğlu ile birlikte Başkonsolos Sajad Soltanzade’nin konuğu olduk. Yaklaşık bir saat kadar süren ve son derece samimi bir atmosferde geçen görüşmede, Erzurum ile Tebriz’in önceki yıllarda olduğu gibi, çok daha yakın ve samimi bir işbirliği içine girmesinin, her iki ülkenin menfaatine olacağı kaydedildi.

YAKINLAŞMAMIZIN TEMELİNİ SİZLER ATABİLİRSİNİZ

Erzurum gibi tarihi geçmişe sahip bir üniversite şehrinde görev almış olmanın gururunu duyduğunu belirten Başkonsolos Sajad Soltanzade, “Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluluk duyduğumu bilmenizi isterim. İki ülkenin yakınlaşması ve işbirliği yollarının belirlenmesinde basının önemli işler başaracağına inanıyorum. Sizlerle sık sık görüşmek, bilgi alışverişinde bulunmak, aynı zamanda Erzurum Basını’nın temsilcilerini İran’da ağırlamak isteriz” dedi.

Önceki yıllarda Erzurum ile Tebriz’in kardeş şehir ilan edildiğini, her iki şehirde bürolar açıldığını, ancak atılan adımların sonunun gelmediğini kaydeden Başkonsolos Soltanzade, “Kardeş şehir kararı kağıt üzerinde kalmamalı, gerekli adımlar her iki şehir tarafından ciddiyetle atılmalı. Erzurum bir kış şehri. Palandöken çok önemli bir dağ. İran’dan buraya çok sayıda turist gelebilir. Ancak geçen yıllarda yaşanan bazı tatsız olaylar, turizmin önünü tıkamış. Bu tıkanıklığı gidermek gerekiyor. Yine Erzurum’da İran ürünlerinin sergileneceği, belki karşılıklı alışverişin yapılabileceği fuarlar açılabilir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmede, bu düşüncemizi dile getirdik. Gördüğüm kadarıyla Erzurum ile yakın işbirliğine gitmememiz için bir neden göremiyorum” diye konuştu. Öztürk Akkök – erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.