Dolar 32,5872
Euro 34,7956
Altın 2.497,71
BİST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

KARI-KOCA BULATLAR’DAN BİR ESER DAHA

KARI-KOCA BULATLAR’DAN BİR ESER DAHA
16 Temmuz 2017 07:20 | Son Güncellenme: 16 Temmuz 2017 07:51

ATATÜRK Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ile Heykel Bölümü öğretim üyesi eşi Serap Bulat ve ekibi, geceli-gündüzlü çalışarak, bir ayda 15 ton ağırlığında mermerle 15 Temmuz Demokrasi Anıtı yaptılar.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykelcilik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşların bedenlerini ve ruhlarını simgeleyen 15 Temmuz Demokrasi Anıtı, Rektörlük bahçesine yerleştirildi.

Anıtın açılışı nedeniyle düzenlenen törene  Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer  Çomaklı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet  Metin Kahraman, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı  Mustafa Çetin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ile öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BEDENLER SİMGELENİYOR

Törende açılış konuşmasını yapan  Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Bulat şunları söyledi:

“Bu anıtın yapımına bizler, Rektörümüzün talimatı ile 15 Temmuz şehitlerimizin anısına yaklaşık bir ay önce bir tasarım ile başladık. Güzel Sanatlar Fakültesi hoca ve öğrencileri ile gece gündüz paslanmaz çelik ve mermerden oluşan kompozisyonu oluşturduk. 15 Temmuz’daki kalkışmada şehit olanların bedenlerini simgeleyen negatif boşluklar kullanıldı. Kuşlar ise, şehitlerimizin Allah’a ulaşan ruhlarını temsil etti. Bu anıtta bayrağı için şehit olan insanlarımız anlatıldı. 15 ton ağırlığı olan anıtımız her türlü doğa koşullarında ayakta kalabilir.”

Kurdele kesiminin ardından 15 Temmuzda şehit olan kahramanlar için dua edildi. Açılış sonrası Güzel Sanatlar Fakültesi heykel ve resim bölümü öğrencilerinin hazırladığı sergi gezildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.