Dolar 32,3674
Euro 34,9625
Altın 2.325,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KENT KONSEYİ’NE TEŞEKKÜRLER

KENT KONSEYİ’NE TEŞEKKÜRLER
18 Ocak 2020 15:24 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2020 15:26

HER ay avuç dolusu paralar ödeyerek doğalgaz, su, elektrik ve telefon hizmetlerini satın aldığımız kurumların gönderdikleri faturalara yönelik şikayetlerin artması üzerine, “halka yardıma ve desteğe” çağırdığımız Kent Konseyi’nden nihai açıklama geldi.

Yapılan çağrıdan sonra, konsey bünyesinde bir komisyon oluşturduklarını, komisyon üyelerinin de kurum yöneticileriyle tek tek görüşerek sorunu aktardıklarını ve destek istediklerini belirten Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, aldıkları sonuçları ecrzurumdanhaberler ile paylaştı.

Sürecin biraz uzun sürdüğünü, kurum yöneticilerinin çeşitli nedenlerle şehir dışında olduklarından görüşme imkanı bulamadıklarını belirten Başkan Tanfer, yapılan görüşmeler sonrasında ortaya çıkan sonuçları yazılı olarak şöyle özetledi:

ESKİ GENEL MÜDÜRÜ REMZİ ERTEK:

“ESKİ Genel Müdürlüğü olarak abonelerimizin herhangi bir sıkıntısı yaşamaması için en az 3 fatura borcu olmadan herhangi bir kesinti yapılmıyor. Borcu biriken vatandaşlarımıza taksitlendirme yönetimiyle kolaylık sağlanıyor.”

PALEN DOĞALGAZ MÜDÜRÜ ALP ZİYA ERGÜNGÖR:

“Palen Doğalgaz olarak bir okuma planımız var. Bir yol planı çiziyoruz. Geçtiğimiz 3 ayda okuma sürelerimiz biraz sarktı. Araya bayram girdi. 9 günlük tatil ve hafta sonu da eklenince okuma süresinde sarkmalar oldu. Normalde Palen Doğalgaz olarak 15 günden 15 güne okumaya çalışan bir firmayız. Yılbaşı itibariyle yine eski düzenimize döndük. Vatandaş bize geliyor ben bu faturayı ödeyemiyorum param bitti. Bizde elimizden geldiğince kendisine yardımcı oluyoruz. Halbuki böyle bir yetkimiz olmamasına rağmen inisiyatif kullanıyoruz. Hiçbir abonemizin ilk faturada gazı kesilmiyor. İkinci fatura da geldikten sonra kendisine ihbarname bırakıyoruz. O süre içerisinde ilk faturanın ödemesi yapılırsa gaz kesintisi yapılmıyor. Maaşa göre fatura düzenlemesi yapamıyoruz. “

TÜRK TELEKOM BÖLGE MÜDÜRÜ SEMİH ELİBOL:

Mobil hatlar için;

Son ödeme tarihinizi yılda 2 kere değiştirebilirsiniz. Değişiklik yapılabilmesi için en son değişiklik tarihi üzerinden 2 ay geçmiş olması ve ödenmemiş fatura borcunuzun bulunmaması gerekmektedir.

Her ayın 1. veya 5. günü müşterilerimiz tarafından son ödeme tarihi olarak seçilebilmektedir.

PSTN (Sabit telefon hattı) için;

Son ödeme tarihi değişikliği, müşteri isteği ile bir takvim yılı içinde en fazla 3 kere yapılabilecektir. Sistem otomatik olarak kontrol ve takibini yapabilecektir.

Ayın 15. veya 29. günleri değişiklik yapılabilir.

DSL (internet)için;

Son ödeme tarihinizi yılda 2 kere değiştirebilirsiniz. Değişiklik yapılabilmesi için en son değişiklik tarihi üzerinden 6 ay geçmiş olması ve ödenmemiş fatura borcunuzun bulunmaması gerekmektedir.

Her ayın 15. 17. veya 20. günü müşterilerimiz tarafından son ödeme tarihi olarak seçilebilmektedir.

ARAS ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ FİKRET AKBAŞ;

“Hangi abonemizin emekli veya işçi olduğunu bilme şansımız yoktur. Esnaf, işçi, memur ve özel sektörde çalışanlar var. Hepsinin farklı tarihlerde ödeme günleri var. Personelimiz bir mahalleye gittiğinde sırayla yazıp geçiyor. Öbür türlü tarihleri tutturmamız mümkün değil. Bizim her ay fatura çıkarma hükümlülüğümüz var. Biz bu sıkıntıyı bildiğimiz için sistemimizde menü oluşturduk. İsteyen vatandaşlarımız bize müracaat ederek, otomatik ödeme talimatı vererek müracaatlarına uygun faturayı bekletiyoruz. Okuma tarihi değişmiyor ama, fatura ödeme tarihini değiştiriyoruz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.